Viisi huippujuttua sunnuntai-iltaan: Perehdy koskettavaan adoptiotarinaan ja hämmästy ulkonäön merkityksestä työelämässä

Luitko jo nämä? Kokosimme sinulle viikon parhaita juttuja, jotka saatoit arjen kiireessä ohittaa.

Viikonloppukooste
Lisa Finne ja Nina Ahlholm katsovat toisiaan silmiin.
Paulus Markkula / Yle

Lisa-vauva annettiin adoptioon vastasyntyneenä – äiti ja tytär tapasivat seuraavan kerran 17 vuoden päästä: "Yksi pala oli aina kateissa"

Yksinäisyys kalvaa useammin adoptoitua kuin muita nuoria. Myös pietarsaarelainen Lisa Finne tunsi olevansa yksin, kunnes eräänä päivänä tarttui puhelimeen ja soitti biologiselle äidilleen.

pukumies korjaa kravattia
AOP

Hoikkuudesta on tullut osa työntekijän kyvykkyyttä

Vanhan ajan patruunat olivat pullukoita – nyt huippujohtajat näyttävät ajokoirilta. Ulkonäköpaineet ovat levinneet myös tavalliseen asiantuntijatyöhön. Naisella läski vähentää jopa palkkaa.

Handmaid's Tale -sarjan synnyttäjiksi pukeutuneet naiset osoittavat mieltään valkoisen talon edustalla Washingtonissa.
Handmaid's Talen synnyttäjien asut ovat ilmestyneet mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa. Naisten mielenosoitus Washingtonissa terveydenhuoltolain muutoksia vastaan kesällä 2017.Jim Lo Scalzo / EPA

Kammottaako Handmaid's Tale -sarjan naiset synnytyskoneiksi alistanut maailma? Se johtuu siitä, että sarjan tapahtumat kuvaavat myös nykytodellisuutta

Orjattariksi päätyvät naiset eivät huomaa yhteiskunnassa tapahtuvaa muutosta ennen kuin on liian myöhäistä. Ja se tekee Margaret Atwoodin kirjoittamasta alkuperäistarinasta erityisen pelottavan.

Singapore-kokous
Eetu Pietarinen / Yle Uutisgrafiikka

Donald Trump ja Kim Jong-un kohtaavat – ehkä – mutta mitä he toisistaan tahtovat? Katso viisi syytä huipputapaamiseen

Singaporessa tapaa kaksi valtionjohtajaa, jotka ovat toistensa vihollisia mutta monella tapaa samanlaisia. Kumpikin haluaa mainetta ja kunniaa ja nimensä historiankirjoihin.

MM-futiksen logo
Yle

Kaikki jalkapallon MM-kisoista

Jalkapallon ystävien odotus on loppusuoralla, kun MM-kisat alkavat torstaina. Yle Urheilun kisasivuille kootaan muun muassa esittelyt kaikista joukkueista, taustat ja kilpailut – tulevista suorista lähetyksistä puhumattakaan. Fanikoneella voit testata, minkä joukkueen kannattaminen sopii juuri sinulle.