Viitasaari pidätti Hakkaraisen luottamustoimista oikeuskäsittelyn ajaksi

Syyte pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä tulee käräjille juhannusviikolla

Lyhyet

Viitasaaren valtuusto on hyllyttänyt kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kaupungin luottamustoimista oikeuskäsittelyn ajaksi.

Päätös syntyi äänestyksen jälkeen kolmentoista valtuutetun jaa-äänin. Kaksi perussuomalaisvaltuutettua äänesti vastaan, tyhjää äänesti peräti yksitoista valtuutettua.

Ennen valtuuston päätöstä Teuvo Hakkaraiselle tarjottiin kaksi mahdollisuutta kuulemiseen. Ensimmäisen hän jätti selityksittä käyttämättä. Myöskään toiseen hän ei saapunut mutta toimitti hallitukselle vastauskirjeen, jossa leimasi toiminnan poliittiseksi ajojahdiksi.

Hakkaraista vastaan nostettu syyte toisen kansanedustajan pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta tulee käsittelyyn juhannusviikolla Helsingin käräjäoikeudessa.

Hakkaraisen saamat syytteet liittyvät eduskunnan pikkujouluun, jonka tapahtumista poliisi käynnisti tutkinnan kansanedustaja Veera Ruohon rikosilmoituksen vuoksi.

Tapahtuneen vuoksi Teuvo Hakkarainen luopui perussuomalaisten varapuheenjohtajuudesta. Hän sai myös perussuomalaisten eduskuntaryhmältä vakavan varoituksen.