Kotipitäjä hyllytti kansanedustaja Teuvo Hakkaraisen kaupungin luottamustoimista

Viitasaarelaisen kansanedustajan Teuvo Hakkaraisen (ps.) saamaa syytettä pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä käsitellään käräjäoikeudessa juhannusviikolla.

Teuvo Hakkarainen
Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 15. toukokuuta 2018.
Teuvo Hakkarainen (ps.) eduskunnan täysistunnossa toukokuun puolivälissä.Vesa Moilanen / Lehtikuva

Viitasaaren kaupunki tarjosi Teuvo Hakkaraiselle (ps.) kaksi mahdollisuutta kuulemiseen ennen kuin ensin kaupunginhallitus ja myöhemmin kaupunginvaltuusto päättivät Hakkaraisen pidättämisestä luottamustoimista oikeuskäsittelyn ajaksi.

Hakkarainen jätti molemmat kaupungin tarjoamat kuulemistilaisuudet käyttämättä: ensimmäisen hän jätti väliin selityksittä ja toiseenkaan hän ei saapunut. Hän kuitenkin toimitti kaupunginhallitukselle kirjeen, jossa leimasi toiminnan poliittiseksi ajojahdiksi.

Hakkaraista vastaan on nostettu syyte kansanedustaja Veera Ruohon pahoinpitelystä ja seksuaalisesta ahdistelusta. Asiaa käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa juhannusviikolla.

Hakkaraisen saama syyte liittyy viime joulukuun tapahtumaan, josta Ruoho teki rikosilmoituksen. Hakkarainen yritti väkisin suudella Ruohoa eduskunnan kuppilassa. Hakkarainen oli tuolloin juhlimassa eduskunnan pikkujouluja.

Rikosepäilyn vuoksi Hakkarainen luopui Perussuomalaisten varapuheenjohtajuudesta. Hän sai myös puolueensa eduskuntaryhmältä vakavan varoituksen.

Tarkennettu 6.6.2018 klo 9.24: Tarkennettu kohtaa, missä kerrotaan mihin Hakkaraisen syyte liittyy.