Kaksi kunnanjohtajaa lähtenyt Meri-Lapin sote-yhteisyrityksen hallituksesta – jääviyksiä tulee helposti

Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila ja Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen ovat eronneet Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n hallituksesta.

Kemi-Tornion seutukunta
Länsi-Pohjan keskussairaala
Minna Aula / Yle

Kaksi korkeaa virkamiestä on eronnut Meri-Lapin sote-yhteisyrityksen hallituksesta. Simon kunnanjohtaja Vivi Marttila oli hallituksen jäsen ja Tornion kaupunginjohtaja Timo Nousiainen varajäsen. Eroja perustellaan sillä, että käytännössä on mahdotonta edustaa sekä palvelun tilaajaa että tuottajaa.

Nousiaisen tilalle on valittu keskustan valtuutettu Markku Taramaa. Marttilan tilalle valittiin eilen kunnan hallintojohtaja Maria Vaittinen.

Simossa vaihtui myös varajäsen. Kunnanhallituksen keskustalainen puheenjohtaja Helena Hamari jätti yhteisyrityksen hallituksen. Hän oli jäävi, koska istuu myös Oulunkaaren kuntayhtymän hallituksessa. Hamarin tilalle valittiin perussuomalaisten Terho Korpikoski.

Mehiläinen Länsi-Pohja Oy on ilmoittanut aloittavansa palvelutuotantonsa 18. kesäkuuta. Siitä lähtien yhtiö tuottaa keskeiset Länsi-Pohjan keskussairaalan palvelut sekä perusterveydenhuollon ja suun terveydenhuollon palvelut Kemin ja Tornion kaupunkien asukkaille.

Yhteisyrityksen omistavat Mehiläinen sekä Keminmaa, Kemi, Tornio ja Simo.