Uudenkaupungin autotehtaalle löytyi uusi johtaja – Olaf Bongwaldin toimipaikka on Saksassa

Valmet Automotiven edellinen toimitusjohtaja sai potkut tammikuussa.

autoteollisuus
Uudenkaupungin autotehtaan kokoonpanolinja.
Uudenkaupungin autotehtaan kokoonpanolinjalla riittää töitä.Jyrki Lyytikkä / Yle

Uudenkaupungin autotehdasta pyörittävän Valmet Automotiven toimitusjohtajaksi on nimitetty Olaf Bongwald. Hän siirtyy tehtävään American Axle -yhtiöstä, jossa hän on johtanut Euroopan toimintoja.

Valmet Automotiven edellinen toimitusjohtaja Ilpo Korhonen sai potkut tammikuussa. Taustalla oli edellisvuoden tulos, joka jäi pettymykseksi. Jo tuolloin ennakoitiin, että uutta toimitusjohtajaa pitää etsiä ulkomailta ja erityisesti Keski-Euroopasta asiakkaiden läheltä.

Bongwald, 51, aloittaa tehtävässä heinäkuun puolivälissä. Hänen toimipaikkansa on Saksan eteläosassa sijaitseva Bad Friedrichshall. Yhtiön mukaan tämä mahdollistaa tiiviin yhteydenpidon tärkeimpiin asiakkaisiin ja aktiivisen osallistumisen liiketoiminnan kehittämiseen Keski-Euroopassa.

Valmet Automotivella on 5 500 työntekijää Suomessa, Saksassa, Puolassa ja Espanjassa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtajan Jarkko Sairasen mukaan Bongwaldilla on pitkä johtamiskokemus alalta ja aiemmissa tehtävissään hän on kasvattanut autoteollisuuden liiketoimintoja globaalisti.

– Olen vakuuttunut, että yrityksemme alkuvuonna 2018 osoittama positiivinen kehitys tulee vauhdittumaan hänen johdollaan, Sairanen sanoo tiedotteessa.

Sairasen mukaan nimitys heijastaa yrityksen uutta strategiaa, jossa tarkoituksena on kasvaa Keski-Euroopassa sekä laajentaa toimintaa sähköisten ajoneuvojen voimalinjojen suunnitteluun ja akkujärjestelmien toimitukseen.