Lappeenrannan kaupunginjohtaja saa kovaa kritiikkiä valtuuston ex-puheenjohtajalta: "Viime vuodet pienoista mykkäkoulua" – demarivaltuutettu syyttää Järvenpäätä ajojahdista

Nykyinen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Ari Torniainen on tyytyväinen yhteistyöhön Kimmo Jarvan kanssa.

Lappeenranta
Heikki Järvenpää
Lappeenrannan kaupunginvaltuutettu Heikki Järvenpää (kok.)YLE

Lappeenrannan kaupunginvaltuuston puheenjohtajana pitkään toiminut Heikki Järvenpää (kok.) haluaa kaupungin tekevän selvityksen kaupungin työilmapiiristä.

Selvityksen pitäisi Järvenpään mielestä keskittyä erityisesti kaupungin ylimpään johtoon. Järvenpää ehdotti selvitystä kaupunginvaltuuston kokouksessa maanantaina. Asiasta kertoi ensimmäisenä Etelä-Saimaa -sanomalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Järvenpään mukaan hän on saanut eri tahoilta tietoja kaupunginjohdon huonosta työilmapiiristä.

Yhteistyö mykkäkoulua

Myös Järvenpään oma yhteistyö kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan kanssa takkuili Järvenpään ollessa kaupunginvaltuuston puheenjohtajana.

– Olen olut viidellä vuosikymmenellä mukana Lappeenrannan kunnallispolitiikassa ja olen ollut valtuuston puheenjohtajana kolmen kaupunginjohtajan aikana. Täytyy sanoa, että varsinkin viime vuodet Kimmon kanssa olivat pienoista mykkäkoulua. Puolin ja toisin ei paljon yhteyksiä pidetty.

– En tiedä mistä kaikesta se johtui, mutta varmaankin minussa on yhtä paljon syytä kuin toisessakin osapuolessa, Heikki Järvenpää sanoo.

Järvenpää jäi pois kaupunginvaltuuston puheenjohtajan paikalta vuoden 2017 kevään kunnallisvaalien jälkeen.

Torniainen ei näe yhteistyössä ongelmaa

Kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan mukaan Järvenpään ehdotus työilmapiiriselvityksestä on yksittäisen valtuutetun heitto, jolla ei ole sen suurempaa merkitystä.

Kaupunginvaltuuston nykyinen puheenjohtaja Ari Torniainen (kesk.) kannattaa työilmapiiriselvityksen tekemistä. Hänen mukaansa nyt on kaupunginhallituksen käsissä, lähdetäänkö asiaa edistämään.

Torniainen ei kuitenkaan tunnista yhteistyöongelmaa kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan kanssa.

– Yhteistyö sujuu meillä erittäin hyvin. Olemme yhteyksissä suhteellisen usein enkä ole havainnut mitään ongelmia tässä asiassa Ari Torniainen sanoo.

Vesterinen: Järvenpää kiusaa

Heikki Järvenpään ehdotus kaupunginjohdon työilmapiiriselvityksestä saa kovaa arvostelua kaupunginvaltuuston sisältä. Kaupunginvaltuutettu (sd.) Marja-Liisa Vesterisen mukaan Järvenpää jatkaa ehdotuksellaan valtuuston puheenjohtajakautensa toimintatapaa, joka lähentelee kaupunginjohtaja Kimmo Jarvan työpaikkakiusausta.

– En ole kuullut mitään tällaisesta työilmapiiriongelmasta kaupungin johdossa ja olen keskustellut tästä myös muiden valtuutettujen kanssa. Tämä on Järvenpään ajojahtia Kimmo Jarvaa kohtaan, Marja-Liisa Vesterinen sanoo.

Etelä-Saimaan (siirryt toiseen palveluun) mukaan myös useat muut kaupunginvaltuutetut ovat ihmetelleet Heikki Järvenpään vaatimusta Lappeenrannan kaupunginjohdon työilmapiiriselvityksestä.