1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Adoptoidut nuoret kokevat kiusaamista, poliisi valvoo rattijuoppoja, Continental kieltää WhatsAppin ja Snapchatin työpuhelimista

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Kuva: Paulus Markkula / Yle

Adoptiolapsi ja biologinen äiti tapasivat 17 vuoden jälkeen

Pietarsaarelainen Lisa Finne annettiin adoptoitavaksi heti syntymän jälkeen. Lisa kasvoi rakastavassa adoptioperheessä, mutta hän kertoo tunteneensa yksinäisyyttä taustansa takia. Kouluterveyskyselyn mukaan adoptoidut nuoret joutuvat Suomessa selvästi muita useammin kiusaamisen ja fyysisen uhkailun kohteeksi.

Kuvituskuva. Kuva: Mikael Kokkola / Yle

Poliisi aloittaa rattijuopumusten tehovalvonnan

Poliisi valvoo tehostetusti rattijuopumuksia koko maassa tänän keskiviikkona sekä tulevana viikonloppuna. Valvonta on osa Euroopan liikennepoliisiverkoston Tispolin päihdevalvontajaksoa. Poliisin mukaan kesällä päihteiden käyttö lisääntyy.

Continentalin toimitusjohtaja Elmar Degenhart Kuva: Armando Babani / EPA

Continental kieltää WhatsAppin ja Snapchatin työpuhelimista

Saksalainen autonosia valmistava Continental kieltää WhatsAppin ja Snapchatin käytön yhtiön matkapuhelimilla tietosuojaongelmien vuoksi. Kielto tuli voimaan tiistaina. Continental perustelee kieltoa sillä, että näiden sosiaalisen median sovellusten vaatimus pääsystä käyttäjän yhteystietoluetteloon vaikeuttaa EU:n uuden tietosuojalainsäädännön toteuttamista.

Qatarin pääkaupunki Doha on joutunut diplomaattisen myrskyn silmään. Kuva: Yoan Valat / EPA

Qatar haluaa liittyä sotilasliitto Natoon

Lähi-idän öljyvaltio Qatar tavoittelee sotilasliitto Naton jäsenyyttä. Maan puolustusministerin Mohammed bin Abdulrahman Al-Thanin mukaan Qatar on jo nyt Naton tärkeimpiä liittolaisia sotilasliiton ulkopuolisista maista. Qatarissa sijaitsee Yhdysvaltain ja Britannian lentotukikohta.

Kuva: Yle Sää

Sää pysyy koleana

Tänään on pääosin poutaista mutta koleaa, kertoo Ylen meteorologi Joonas Koskela. Maan etelä- ja itäosissa sekä Lapissa tulee paikoin sadekuuroja. Edellisyön tapaan myös tulevana yönä voi olla hallaa etelää myöten. Lue lisää Ylen sääsivuilta.