Continental kieltää WhatsAppin ja Snapchatin käytön työpuhelimista

Continental kieltää työntekijöitään käyttämästä sosiaalisen median sovelluksia globaalissa yritysverkossaan. Kielto astui voimaan välittömästi tiistaina sen julkistamisen jälkeen.

tietosuoja
Continentalin toimitusjohtaja Elmar Degenhart istuu robottitaksissa.
Continentalin toimitusjohtaja Elmar DegenhartArmando Babani / EPA

Saksalainen autoteollisuuden autonosien valmistaja Continental kieltää WhatsAppin ja Snapchatin käytön työnantajan matkapuhelimilla "välittömästi" tietosuojaongelmien vuoksi.

Yhtiö totesi, että tällaisilla sosiaalisen median sovelluksilla on "puutteita", jotka vaikeuttivat voimakkaasti EU: n uuden tietosuojalainsäädännön toteuttamista ja erityisesti niiden vaatimusta pääsystä käyttäjän yhteystietoluetteloon.

Päätös vaikuttaa noin 36 000 työntekijään, Continental-tiedottaja kertoi uutistoimisto AFP:lle.

EU:n uuden yleisen tietosuojasäännöstön (GDPR) keskeinen periaate on, että yksilöiden on nimenomaisesti annettava lupa käyttää tietojaan. Se tuli voimaan 25. toukokuuta 2018.

Continental kuitenkin painottaa, että esimerkiksi WhatsApp on siirtänyt vastuun käyttäjille.

– Mielestämme ei ole hyväksyttävää siirtää tietosuojalakien noudattamisvelvollisuus käyttäjille, sanoi Continentalin toimitusjohtaja Elmar Degenhart.

Hannoverilainen yritys ilmoitti tiistaina olevansa valmis päinvastaiseen päätökseen. Yrityksen mielestä palveluntarjoajien tulee itse muuttaa perusasetuksia varmistaakseen käytännön, jossa oletuksena on niiden omien sovellusten noudattavan tietosuojasäädöksiä.

Yhtiö on yksi maailman johtavista autonosien valmistajista maailmanlaajuisesti, sillä on yli 240 000 työntekijää. Yhtiö valmistaa muun muassa ajoneuvojen renkaita, jarrujärjestelmiä ja autojen turvajärjestelmiä.

Lähteet: AFP