JHL jättää tutkintapyynnön poliisille Kouvolan kaupungin toimista

JHL:n Kouvolan paikallisyhdistys haluaa selvittää, täyttääkö Kouvolan kaupungin menettely kotihoidon työntekijöille järjestetyn stressinhallintakoulutuksen raportoinnissa laillisuuden ja hyvän hallintotavan tunnusmerkit.

Kouvola
Kotihoitaja auttaa vanhukselta kengän jalasta.
Kalle Parkkinen / Lehtikuva

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n Kouvolan paikallisyhdistys on päättänyt jättää tutkintapyynnön poliisille Kouvolan kaupungin menettelystä kotihoidon työntekijöille järjestetyn stressinhallintakoulutuksen raportoinnista.

JHL haluaa selvittää, täyttääkö asian valmistelu ja kaupunginhallituksen päätös laillisuuden ja hyvän hallintotavan tunnusmerkit.

Kiista syntyi, kun ammattiliiton mukaan kaupunginhallitukselle esiteltiin raportista karsittu versio.

Kyse on Kouvolan kaupungin kotihoidon työntekijöille viime syksynä järjestetystä stressinhallintakoulutuksesta. Koulutuksesta laadittiin loppuraportti, josta oli ammattiliiton mukaan siivottu pois kaikki työnantajan kannalta negatiiviset asiat.

JHL:n paikallisyhdistyksen mukaan raportista on nyt olemassa peräti kolme eri versiota, mutta alkuperäistä konsultin laatimaa raporttia ei ole lainkaan esitelty kaupunginhallitukselle.

Kouvolan kaupunginhallitus käsitteli Vähemmällä stressillä parempaa tulosta -hankkeen loppuraporttia kokouksessaan 28. toukokuuta.

Esityslistan liitteenä raportista oli kaksi eri versiota. Pidemmän version pituus oli 16 sivua. Lyhyemmän version pituus oli 15 sivua. Näistä kumpikaan ei ole alkuperäinen konsultin tekemä raportti, jossa oli liitteitä kuusi ja pituutta kaikkiaan 29 sivua.

Aiemmin kaupunki kertoi, että alkuperäinen raportti olisi ollut esityslistan liitteenä, mutta näin ei olekaan.

– Kaupunginhallituksen jäsenille on annettu väärää tietoa, puuskahtaa JHL:n paikallisyhdistyksen hallituksen puheenjohtajan Mauri Harjula.

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) kiistää tiukasti, että hallituksen jäseniltä olisi pimitetty tietoa.

Helmisen mukaan alkuperäinen raportti oli kokousasiakirjojen joukossa, vaikka sitä ei esityslistan liitteissä näkynytkään. Kolme liitettä jätettiin Helmisen mukaan pois tietosuojan takia.