Trump ja Kim kohtaavat "kuoleman saarella" – Sentosa toimi vankileirinä toisessa maailmansodassa

Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean väliset ydinaseneuvottelut järjestetään Singaporen edustalla sijaitsevalla Sentosan saarella.

Singapore
Capella Hotel Sentosan saarella Singaporessa
Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain johtajat tapaavat Capella nimisessä luksushotellissa.Grant Smith / AOP

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un tapaavat ensi viikon tiistaina Sentosan saarella.

Luksushotelleistaan ja golfkentistään tunnettu saari sijaitsee vajaan puolen kilometrin päässä Singaporen kaupunkivaltiosta.

Turvallisuussyiden uskotaan vaikuttaneen paikan valintaan. Sentosan erottaa Singaporen pääsaaresta vain yksi silta, joten alueen turvallisuus on verrattain helppo varmistaa.

Tapaaminen järjestetään Capella nimisessä luksushotellissa. Kokousta valmistelevat Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean turvallisuusryhmät tapasivat hotellissa jo viime viikolla, uutistoimisto AP raportoi.

Singaporen viranomaiset ovat nyt määränneet hotellin ympäristön erityisturvallisuusalueeksi kokouksen ajaksi. Alueella tullaan kieltämään muun muassa kovaääniset ja muut mielenosoitustarvikkeet.

Saarella on pimeä historia

Sentosan nykyinen nimi tarkoittaa rauhaa ja tyyneyttä. Saarella on kuitenkin synkkä historia.

Toisessa maailmansodassa japanilaiset perustivat saarelle sotavankileirin, jossa pidettiin brittiläisiä ja australialaisia sotilaita. Saarella myös teloitettiin Singaporessa asuneita kiinalaisia, joita epäiltiin Japanin vastaisesta toiminnasta.

Monet kiinalaiset kohtasivat loppunsa saaren rannalla. Nykyään samalla rannalla on 18-reikäinen Serapongin golfrata.

Vuoteen 1972 asti saari tunnettiin nimellä Pulau Belakang Mati. Tämä tarkoittaa suunnilleen samaa kuin "takaapäin tulevan kuoleman saari", sanomalehti The Guardian kirjoittaa. (siirryt toiseen palveluun)

Synkkä nimi vaihdettiin, kun Singapore päätti tehdä saaresta turistikohteen.

Punaiset matot on levitetty ja julkisivu maalattu

Trumpin ja Kimin tapaamispaikaksi valittu Capella hotelli on tunnettu korkeasta tasostaan.

Hinnat ovat maineen mukaisia. Edullisimmillaan hotellissa voi yöpyä 550 eurolla. Siirtomaatyylinen luksushuoneisto irtoaa 8 500 eurolla.

1880-luvulla rakennettu hotelli oli tiistaina käymässä läpi nopeaa kasvojenkohotusta. Hotellin julkisivua maalattiin ja turvamiehiä oli tavallista enemmän. Hotellin pääsisäänkäynneille oli levitetty punaiset matot, uutistoimisto AP kuvaili.

Alun perin kokoontumispaikaksi oli suunniteltu Shangri-La hotellia, joka sijaitsee Singaporen keskustan ostosalueella. Nyt presidentti Trumpin odotetaan majoittuvan tässä hotellissa.

Lähteet: AP