Muotisuunnittelija Kate Spaden kuolema koskettaa: "Sait miljoonat tuntemaan itsensä kauniiksi"

Spaden tuotannosta tunnetaan erityisesti värikkäät käsilaukut.

Muotisuunnittelu
Kate Spade
Kate SpadeAndrew Gombert / EPA

Kate Spade tunnettiin parhaiten omaa nimeään kantaneesta muotibrändistä, jonka läpimurto tapahtui käsilaukuilla. Sanotaan, että monelle amerikkalaisnaiselle Kate Spade -käsilaukun ostaminen oli eräänlainen aikuistumisrituaali.

Yhdysvaltalainen muotisuunnittelija Kate Spade on löydettiin kuolleena Manhattanin kodistaan New Yorkissa tiistaiaamuna. Spade oli tehnyt itsemurhan.

Merkille suunniteltiin myös muun muassa vaatteita, koruja ja tuoksuja. Spade myi miehensä kanssa osuutensa yrityksestä 2000-luvulla, ja he julkistivat uuden kenkämalliston toissa vuonna.

Kate Spade -merkkinen laukku.
Kate Spade -muotibrändin läpimurto tapahtui käsilaukuilla.Kelly Taub / AOP

Spade oli kuollessaan 55-vuotias ja hänellä on 13-vuotias tytär.

Amerikkalaisfanit surevat ikoniaan

Useat kuuluisat naiset, kuten Chelsea Clinton ja näyttelijä Reese Witherspoon, ovat muistaneet ihailemaansa Spadea Twitterissä.

Girls-tv-sarjan luoja Lena Dunham kirjoitti Kate Spaden olleen enemmän kuin muotisuunnittelija.

– Hänen oikukas visuaalinen kielensä kiehtoi niin teini-ikäisiä juutalaistyttöjä kuin taiteilijoitakin. Hän oli newyorkilaisuuden ytimessä ja levitti hyvää tahtoa. Suren hänen perheensä vuoksi. Kiitos, Kate, kun sait miljoonat tuntemaan itsensä kauniiksi.

Kate Spade -liike New Yorkin World Trade Centerissä.
Kate Spade -liike New Yorkin World Trade Centerissä.AOP

Ivanka Trump puolestaan viestitti julkisuuteen, ettei kukaan voi tietää toisen kantamaa taakkaa, ja kehotti masennuksesta kärsiviä hakemaan apua.

Lähteet: Reuters, AP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus