Naiset raha-asioissa miehiä varovaisempia – sijoittavat vähemmän ja ovat tyytyväisiä pienempään tuottoon

Nordean kyselyn mukaan naiset säästävät miehiä vähemmän ja sijoittavat varovaisemmin. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

sijoittaminen
Nainen laittaa euron säästöporsaaseen.
AOP

Naiset säästävät ja sijoittavat miehiä vähemmän ja varovaisemmin, ilmenee Nordean Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä (siirryt toiseen palveluun).

Kyselyn mukaan naiset ovat tyytyväisiä pienempään tuottoon sekä kokevat omaavansa vähemmän tietoa ja osaamista kuin miehet. Naiset myös odottavat miehiä enemmän vastuullisuutta sijoitustoiminnassa.

Noin 70 prosenttia naisista säästää tai sijoittaa, kun miehillä vastaava luku on liki 80 prosenttia. Naiset säästävät keskimäärin 4 100 euroa ja miehet 5 700 euroa vuodessa.

– Säästävistä naisista joka viides on tyytyväinen vain yhden prosentin tuottoon ja pientäkään riskiä ei kovin mielellään oteta. Alle 35-vuotiaat naiset ovat kaikista turvallisuushakuisimpia sijoittajia, yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen sanoo.

Tutkimuksen mukaan lähes kolmasosa naisista kokee, että ei omaa riittävästi tietoa sijoituskohteista. Miehistä näin kokee alle neljäsosa.

– Osakkeiden omistajista enemmistö on edelleen miehiä, yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen kertoo.

Tutkimukseen vastasi maaliskuussa netissä yli tuhat suomalaista, joista yli 700 oli naisia ja reilut 300 miehiä.