1. yle.fi
  2. Uutiset

Auringosta virtaa kaupankäyntiin – Hämeenlinnassa kauppakeskuksen katolle syntyy suuri aurinkovoimala

Kauppakeskus Goodmanin katolle nostetaan jo tulevien aurinkopaneelien telineitä ja lisäpainoja. Katolle rakentuu yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista.

aurinkovoimalat
Nosturilla nostetaan taakkaa kauppakeskuksen katolle
Nostotyötä on luvassa vielä myöhemminkin, kun varsinaiset aurinkopaneelit nostetaan kauppakeskuksen katolle.Hannu Harhama / Yle

Suuren aurinkovoimalan rakennustyöt ovat alkaneet Hämeenlinnassa. Kauppakeskus Goodmanin katolle on tänään nostettu telineitä, joihin asennetaan lähiviikkoina lähes 2 000 aurinkopaneelia. Voimalan nimellisteho tulee olemaan 587 kWp. Voimalan toimittaa suomalainen Solnet Green Energy.

Kaupoista ja kauppakeskuksista on viime vuosina tullut Suomen suurimpia aurinkosähkön käyttäjiä. Noin kahdeksan miljoonan euron aurinkoenergiahanke tekee S-ryhmästä Suomen suurimman aurinkoenergian tuottajan. Esimerkiksi Hämeenlinnan, Riihimäen ja Lahden Launeen Prismojen katoille nousee suuria aurinkovoimaloita kesän ja syksyn kuluessa. K-ryhmän kauppojen yhteydessä puolestaan toimii jo toistakymmentä aurinkovoimalaa.

Aurinkopaneelit tuottavat sähköä kiinteistöjen omaan käyttöön. Sähköä kuluu kaupoissa eniten kesällä kylmälaitteisiin ja jäähdyttämiseen.

Lue seuraavaksi