Järjestö: Lähes 50 etiopialaista kuoli venematkalla Jemeniin, 16 siirtolaista kateissa

Siirtolaisjärjestön mukaan etiopialaiset olivat lähteneet Somaliasta hakemaan töitä Jemenin ja Persianlahden alueelta.

Adeninlahti
Afrikasta tulleita siirtolaisia Adenin lähellä Jemenissä.
Afrikasta tulleita siirtolaisia Adenin lähellä Jemenissä.Stringer / EPA

Ainakin 46 etiopialaista kuoli matkalla Jemeniin veneen kaaduttua, kertoi Kansainvälinen siirtolaisuusjärjestö keskiviikkona. Ainakin 16 siirtolaista on edelleen kateissa.

Järjestön mukaan ihmissalakuljettajan veneessä oli ollut ainakin 100 siirtolaista, jotka olivat lähteneet hakemaan töitä Jemenin ja Persianlahden alueelta. Järjestö kertoo saaneensa tietonsa onnettomuudesta selviytyneiltä.

Adenin lahden venereitillä siirtolaiset joutuvat usein salakuljettajien hyväksikäyttämiksi, kertoo siirtolaisuusjärjestö. Osa Jemeniin päässeistä siirtolaisista on joutunut myös pitkiksi ajoiksi viranomaisten pidättämiksi.

Adenin lahden reitin ylittää kuukausittain noin 7 000 siirtolaista. Viime vuonna lahden ylitti noin 100 000 ihmistä, kertoo järjestö.

Jemenin tilanne on jatkunut vaikeana pitkään ja maa on humanitäärisen avun tarpeessa.

Huthikapinalliset ovat ampuneet Saudi-Arabiaan kymmeniä ohjuksia viime vuodesta lähtien. Saudi-Arabia syyttää arkkivihollistaan Irania ohjusten toimittamisesta kapinallisille.

Saudi-Arabian johtama liittouma pommittaa Jemeniä, jonka kolme vuotta kestäneen sisällissodan aikana on kuollut noin 8 700 ihmistä. Noin 5 000 lasta on kuollut tai haavoittunut.

Yli 22 miljoonaa ihmistä on Jemenissä humanitäärisen avun tarpeessa. YK:n humanitäärisen avun päällikkö on kutsunut Jemenin tilannetta maailman pahimmaksi humanitääriseksi katastrofiksi puoleen vuosisataan ja maailmanloppua muistuttavaksi.

Lähteet: Reuters