Puunlatva putosi Erämessuilla yleisön sekaan – turvallisuuspäällikkö: "Vakava tilanne"

Puuskittainen tuuli katkaisi koivunlatvan Riihimäellä Urheilupuistossa, missä järjestetään parhaillaan kansainväliset Erämessut.

Riihimäki
Puunlatva maassa Riihimäen Erämessuilla
Paloesimies Tero Kupiainen oli paikalla heti tapahtuman jälkeen.Timo Leponiemi / Yle

Riihimäen Erämessuilla puhaltava puuskittainen tuuli pudotti ison koivunlatvan messuyleisön sekaan puolenpäivän jälkeen. Ihmiset ehtivät juosta alta pois. Tänään kello yksitoista avatuilla Erämessuilla käy tavallisesti kymmeniä tuhansia messuvieraita kolmen päivän aikana.

Erämessujen turvallisuuspäällikön Timo Kaistisen mukaan tilanne oli vakava.

– Tällainen on vaikeasti ennakoitavissa, kun nyt käy tällainen puuskittainen tuuli ja Urheilupuiston puusto on varsin vanhaa ja koivupuissa kova tuulikuorma.

Kaistisen mukaan toinenkin puunlatva kuitenkin katkesi tuulessa jo silloin, kun messuja vasta pystytettiin. Sekään ei aiheuttanut rakenteellisia vaurioita eikä loukkaantumisia.

– Nyt meillä on käytävät täynnä ihmisiä. Onneksi tämä putosi sellaiseen kohtaan, että ihmiset ehtivät väistää.

Riihimäen kaupungin puisto-osasto ei Kaistisen mukaan pysty tarkistamaan latvojen kuntoa Urheilupuistossa messujen aikana. Tuuli on ennusteiden mukaan kuitenkin tyyntymässä.

– Latvusto tai paksu oksa olisi varmasti aiheuttanut vakavia vaurioita, jos olisi osunut ihmiseen suoraan. Läheltä piti -tilanne, onneksi selvittiin, Kaistinen sanoo.