Hyppää sisältöön

Poliisi epäilee: Koulubussin kuski peukaloi alkolukkoa

Viime torstaina Kaipiaisissa koulukyytiä kuljettanut noin 60-vuotias paikkakuntalainen mies puhalsi alkometriin 1,97 promillen lukeman.

Kuva: Pyry Sarkiola / Yle

Poliisi epäilee, että rattijuopumuksesta Kouvolassa kiinni jäänyt koulubussin kuljettaja oli peukaloinut auton alkolukkoa. Viime torstaina Kaipiaisissa koulukyytiä kuljettanut noin 60-vuotias paikkakuntalainen mies puhalsi alkometriin 1,97 promillen lukeman. Bussin kyydissä oli yksi koululainen.

Miestä epäillään törkeän rattijuopumuksen lisäksi nyt myös alkolukkorikkomuksesta. Alkolukko on pakollinen kaikissa koulukyytejä tekevissä autoissa.

Poliisi jatkaa lukon teknistä tutkintaa ja selvittää kuka sitä on mahdollisesti peukaloinut. Rikoskomisario Marko Leposen mukaan ei voida sulkea pois sitä mahdollisuutta, että joku muu olisi puhaltanut alkolukkoon kuskin sijasta. Lähtökohtaisesti tutkitaan kuitenkin lukon peukalointia.

– Nämä ovat harvinaisia tapauksia, että alkolukkoa peukaloidaan niin, että se voidaan ohittaa. Joitakin tapauksia on vuosittain. Laite on ihmisen keksimä, niin sen voi myös ihminen ohittaa. Siinä mielessä idioottivarmaa se ei ole, Leponen sanoo.