Keminmaalainen Tiina Skinnari on Lapin vuoden nuori yrittäjä – "Kyllä Lapista kajahtaa"

Keminmaalainen tuplamaisteri Tiina Skinnari on kasvattanut seitsemässä vuodessa yksiöstä alkaneen verkkovaatekauppansa 2,5 miljoonan euron bisnekseksi.

Yrittäjä Tiina Skinnari. Kuva: Risto Koskinen / Yle

Keminmaalainen Tiina Skinnari on valittu Lapin vuoden nuoreksi yrittäjäksi.

Lapin Yrittäjien johtoryhmä nostaa palkintoperusteluissaan esille erityisesti Skinnarin verkkovaatekauppa Disturb Scandinavia Oy:n voimakkaan kasvuhistorian. Vuonna 2013 yrityksessä työskenteli kolme työntekijää ja sen liikevaihto oli 520 000 euroa. Nykyään yrityksen liikevaihto on jo 2,5 miljoonaa euroa ja se työllistää kaikkiaan 13 henkilöä. Yrittäjäpariskunta Tiina ja Petri Skinnari on rohkeasti myös investoinut Keminmaassa sijaitsevaan tuhannen neliön liikekiinteistöön, todetaan Lapin Yrittäjistä.

Palkintoperusteluissa Lapin Yrittäjien johtoryhmä muistuttaa myös, että Disturb Scandinavian yrittäjä on loistava esimerkki siitä, miten Lapista voidaan tehdä menestyksekkäästi valtakunnallista bisnestä. Lapin Yrittäjien johtoryhmän mukaan verkkokauppojen sijoittuminen Lappiin on erittäin hyvä vaihtoehto; täällä ei ole ruuhkia, tarjolla on edulliset liiketilat, hyvä logistiikka ja asiakkaat netin päässä. Myös Tiina Skinnarin mukaan Lapissa on hyvä toimia yrittäjänä.

– No kyllä Lapista kajahtaa. Me ollaan täällä kyllä hirveän tyytyväisiä. Ja kun verkkokauppana toimitaan, niin maantieteellisesti ei ole mitään väliä missä päin Suomea ollaan. Toimintammehan aloitettiin Oulussa, käytiin nopea kasvupyrähdys Vantaalla ja sieltä tultiin Keminmaalle. Kaikkein tyytyväisimpiä me ollaan oltu kyllä täällä, hymyilee Tiina Skinnari.

Toukokuussa Disturb-yritys voitti myös OP:n ja Kaupan liiton järjestämän Suomen paras verkkokauppa -kilpailun (siirryt toiseen palveluun) suurten kauppojen sarjassa. Tulevaisuudessa yrittäjäpariskunnan suunnitelmissa on laajentaa toimintaa kansainvälisille markkinoille.

Lapin vuoden nuori yrittäjä -kunniakirja ja 1500 euron palkinto luovutetaan Tiina Skinnarille Lapin Nuorten Yrittäjien VasaVIP -tapahtumassa perjantai-iltana Rovaniemellä.

Lapin Yrittäjät myöntää Vuoden Nuoren Yrittäjän palkinnon vuosittain ansioituneelle, alle 35-vuotiaalle yrittäjälle. Lapin Yrittäjien johtoryhmässä vaikuttavat puheenjohtaja Heidi Alariesto, varapuheenjohtajat Jari Kelahaara, Anna-Kaisa Luoma-aho ja Tuomo Jäärni, Tenonlaakson Yrittäjien puheenjohtaja Vuokko Mikkola ja Pellon Yrittäjien puheenjohtaja Päivi Heikkala.