Hyppää sisältöön

Palokan kauppakeskuspalon silminnäkijä: Lohipaistos sytytti katoksen palamaan, mistä tuli levisi rakennukseen

Jyväskylässä paloi kauppakeskus. Paikalla oli yleisöä seuraamassa paloa ja sen sammutustöitä. Tulipalo on saatu rajattua ja jälkisammutus- ja raivaustyöt aloitettu.

Ruokakauppa paloi Jyväskylän Palokassa
Ruokakauppa paloi Jyväskylän Palokassa

Jyväskylän Palokassa paloi kauppakeskus. Paikalla olleen Ylen toimittaja Tenho Tornbergin mukaan paloa oli seuraamassa runsaasti ihmisiä. Eräs heistä oli lähellä sijaitsevan Palokan Hammas Oy:n erikoishammasteknikko Kalevi Epäilys.

– Lähes alusta asti olen paloa seurannut. Kalapaistajan lohipaistos sytytti katoksen palamaan. Paloa yritettiin sammuttaa alkusammuttimilla, mutta niitä ei ollut tarpeeksi. Tuli pääsi leviämään talon rakenteisiin. Palokunta oli pian paikalla, mutta kun tuli oli päässyt rakenteisiin, rakennus ei ollut enää pelastettavissa. Se tuhoutuu täysin.

Kalanpaistajan katos sijaitsi kauppakeskuksen ulkopuolella. Pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Tapio Viitanen kertoi aiemmin, että palon epäillään saaneen alkunsa kauppakeskuksen ulkopuolella olleesta kalansavustusautosta.

Epäilys toteaa, että tapaus varmasti järkyttää monia. Esimerkiksi Palokan Hampaan työntekijät käskettiin yrityksestä pois, sillä he eivät saaneet olla sisätiloissa tuulen alapuolella. Yritys ei sijaitse palaneessa kauppakeskuksessa.

K-Marketin kauppias Samuli Koskinen kertoo, että kaikki ihmiset ehtivät ulos, mutta koko kauppakeskuksen kiinteistö tulee tuhoutumaan täysin.

Tulipalo on saatu rajattua ja jälkisammutus- ja raivaustyöt aloitettu.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta noin puoli kahdentoista aikaan perjantaina aamupäivällä.

Lisää tulipalosta:

Kauppakeskus tuhoutui täysin Jyväskylässä – tulipalon epäillään alkaneen kalan savustuksesta

Noin 200 postilähetystä tuhoutui Palokan kauppakeskuksen palossa – Posti kehottaa lähettäjiä jättämään vahingonkorvausvaateen

Korjattu 8.6.2018 klo 17.38: Pelastuslaitos sai ilmoituksen palosta noin puoli kahdentoista aikaan, ei puoli yhden. Korjattu Kalevi Epäilyksen kommenttia, hän ei nähnyt palon syttymistä eikä ollut aivan heti alussa paikalla, mutta ehti näkemään alkusammuttamisen.

Korjattu 11.6.2018 klo 8.26: Viimeisestä lauseesta muutettu iltapäivällä aamupäiväksi.