1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailmankuulu tv-kokki Anthony Bourdain on kuollut – "Lepää rauhassa mestari"

Maailmankuulu kirjailija ja kokki on kuollut 61-vuotiaana.

Anthony Bourdain
Anthony Bourdain
Anthony BourdainAOP

Kirjailija ja kokki Anthony Bourdain oli Ranskassa tekemässä uutta jaksoa tv-sarjaansa. Hänet löydettiin tänään kuolleena hotellihuoneestaan. Kuolinsyy on itsemurha.

Bourdain tunnetaan muun muassa Kitchen Confidential: mestarikokin tunnustuksia - kirjastaan, joka julkaistiin alun perin vuonna 2000.

Useaan otteeseen palkittu Bourdain on käynyt myös Suomessa Anthony Bourdain maailmalla -televisiosarjansa tiimoilta.

Ennakkoluulottomasta tyylistään tunnettua Bourdainia on kutsuttu muun muassa ruokamaailman rock-tähdeksi ja kokkien Elvis Presleyksi.

Bourdainin kuolema on herättänyt tunteita myös Twitterissä:

Myös huippukokki Gordon Ramsay on twiitannut asiasta. Hänen twiitissään huomio kiinnittyy siihen, että hän jakaa myös numeroita auttaviin puhelimiin. Kansainvälisten tutkimusten mukaan itsemurhauutisointi lisää itsemurhia.

Yhdysvalloissa on viime aikoina huolestuttu tunnettujen henkilöiden itsemurhista. Esimerkiksi muotisuunnittelija Kate Spade hirtti itsensä viime tiistaina. Audioslave-yhtyeestä tunnettu Chris Cornell menehtyi viime vuoden toukokuussa. Hieman myöhemmin itsemurhan teki Linkin Park -bändin laulaja Chester Bennington. Hän oli vain 41-vuotias.

Itsemurhaluvut ovat kasvaneet Yhdysvalloissa viimeisten 20 vuoden aikana 25 prosentilla.

Bourdainin kuolemasta on kertonut CNN (siirryt toiseen palveluun), jolle hän on tehnyt useita ohjelmasarjoja.

Lue myös:

Anthony Bourdainin Suomi-jakso sai amerikkalaiskatsojat twiittamaan

Sam Yaffa muistaa Bourdainin ihmisenä, joka oli kiinnostunut kaikesta: "Hän rakasti Suomi-jakson tekemistä ja suomalaisten teeskentelemättömyyttä"

Lue seuraavaksi