Oulun kärjäoikeus sai Oikeusteko-palkinnon riitojen sovittelusta

Sovittelulla voidaan ratkaista esimerkiksi lasten huoltajuus- ja elatuskiistoja sekä työsuhderiitoja ja perinnönjakoon liittyviä erimielisyyksiä.

Oulu
Suomen laki -kirjoja vierekkäin
Nina Keski-Korpela / Yle

Oulun käräjäoikeuden tuomioistuinsovittelulle on myönnetty Asianajajaliiton Oikeusteko-palkinto. Oulun käräjäoikeudessa on viime vuosina soviteltu eniten riita-asioita verrattuna muihin maan käräjäoikeuksiin.

Toiminnalle myönnettiin perjantaina Asianajajaliiton Oikeusteko-palkinto merkittävästä työstä oikeudenmukaisuuden edistämiseksi.

Oulun käräjäoikeuden laamanni Antti Savela kertoo, että eniten sovittelua käytetään lasten huolto- ja elatuskiistoihin liittyvissä vanhempien erimielisyyksissä. Tuomioistuinsovittelulla ratkaistaan nykyisin myös monia työsuhderiitoja, ositus- ja perinnönjakoon liittyviä riitoja sekä asuntoasioihin liittyviä kiistoja, kuten hometalotapauksia.

Sovittelu on edullisempaa kuin mahdolliset pitkäkestoiset oikeudenkäynnit. Se on myös inhimillisempää eri osapuolten kannalta, kun puhutaan esimerkiksi lasten huoltajuusriidoista.