Marva-Media vähentää 12 työpaikkaa – sanomalehti Länsi-Suomi viisipäiväiseksi

Journalistien määrä vähenee kymmenellä. Toimitusosaston mukaan tämä ei voi olla vaikuttamatta journalistiseen laatuun.

Rauma
Sanomalehti Länsi-Suomi
Camilla Uçan / Yle

Länsi-Suomea julkaisevan raumalaisen mediayhtiön Marva-Median yt-neuvottelut ovat päättyneet. Marva-Media vähentää 12 työpaikkaa. Vähennyksiä tehdään eläköitymisin ja määräaikaisuuksia karsimalla, mutta irtisanomisilta ei vältytä.

– Sopeutustoimet on nyt tehtävä, jotta voidaan turvata raumalaisen paikallismedian toimintaedellytykset 2020-luvulle siirryttäessä, sanoo mediajohtaja Reima Numminen.

Seitsenpäiväisenä ilmestyvä Länsi-Suomi alkaa ensi vuonna ilmestyä viitenä päivänä viikossa. Paperille painettu Länsi-Suomi ei todennäköisesti ilmesty maanantaisin ja keskiviikkoisin.

Sopeutustoimet on nyt tehtävä, jotta voidaan turvata raumalaisen paikallismedian toimintaedellytykset.

Mediajohtaja Reima Numminen

Kaupunkilehti raumalainen alkaa ilmestyä kahden päivän sijaan vain keskiviikkoisin.

Marva Mediasta tulee kesäkuussa Lännen Median osakas. Tämä näkyy Marva Median mukaan laajempana juttutarjontana lehdessä ja verkossa.

Toimitus pettynyt

Ennen irtisanomisia Marva Media työllisti noin 115 ihmistä, joista noin 25 oli journalistisissa tehtävissä ja loput muun muassa jakelutehtävissä.

Marva Median toimitusosasto on pettynyt siihen, että perjantaina päättyneissä yt-neuvotteluissa ei noteerattu journalistien esitystä siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon irtisanottavien määrän vähentämiseksi. Nyt journalistien määrä vähenee kymmenellä.

Olemme huolissamme paikallisjournalismin jatkuvuudesta Rauman seudulla.

Marva-Median toimitusosasto

Toimitusosasto pitää lukua kohtuuttoman suurena. Osasto on huolissaan paikallisjournalismin jatkuvuudesta Rauman seudulla.

Toimittajien määrän raju vähentäminen ei toimitusosaston mukaan voi olla vaikuttamatta yhtiön julkaisemien mediatuotteiden journalistiseen laatuun.

Lisätty 11.6. klo 11:04 Marva Median työllistämien ihmisten määrä.