Vanhan Mansikkalan koulun irtaimisto pistettiin päreiksi – vahingot useita kymmeniä tuhansa euroja

Mansikkalan koulu Imatralla joutui vandaalien raivon kohteeksi.

ilkivalta
Mansikkalan koulu
Kare Lehtonen/Yle

Imatran Mansikkalan käytöstä poistettu koulu joutui tuhovimmaisten vandaalien raivon kohteeksi torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kouluun murtauduttiin ja sisällä olevaa irtaimistoa tuhottiin kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Imatran kaupungilta kerrotaan, että tuhon kohteeksi joutuivat esimerkiksi puhdistusta ja muuttoa odottaneet kitarat, rummut ja kosketinsoittimet. Kitaroista oli katkottu kaulat, rummut tuhottu kokonaan ja muita soittimia oli kaadettu. Lisäksi laitteiden päälle oli virtsattu.

Myös koulun maitokylmiön lasiovi oli hajotettu. Laite odotti niin ikään puhdistusta ja siirtoa koulun väliaikaisiin keittiötiloihin.

Tuhon kohteeksi joutui myös videotykkejä ja tietokoneita.

Muutto nopeutuu

Murrosta ja tavaroiden rikkomisesta on tehty ilmoitus poliisille, joka on käynyt tutkimassa paikkaa.

Imatran Mansikkalan vanhaa koulua ollaan tyhjentämässä, koska koulun oppilaat siirtyvät syksyllä opiskelemaan siirrettäviin väliaikaistiloihin. Vanhan koulun paikalle rakennetaan uusi koulu.

Nyt muuttoa nopeutetaan.

– Tavarat oli määrä korjata pois ensi viikon aikana. Nyt muuttoaikataulua aikaistettiin, ja kylmälaitteet siirrettiin perjantaina pois. Lisäksi olemme tehostaneet alueella valvontaa, Imatran kaupungin tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen sanoo.

Myös Mansikkalan väliaikaistiloina pidettävien moduuleiden pihalla on pidetty edellisenä päivänä nuotiota. Tekijät ovat tallentuneet valvontakameraan, Sami Turunen kertoo.