1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kajaani

Näyttelijä Juha Häkkänen on kuollut

Lähes 40 vuotta Kajaanin kaupunginteatterissa näytellyt Juha Häkkänen kuoli perjantaina 8.6.2018.

Kajaani
Näyttelujä Jussi Häkkänen.
Kajaanin kaupunginteatteri

Kajaanin kaupunginteatteri on tiedottanut (siirryt toiseen palveluun), että muutama vuosi sitten eläkkeelle jäänyt näyttelijä Juha Häkkänen on kuollut.

Häkkäsen teatteriura alkoi Suomen teatterikoulussa 1965–1967. Sen jälkeen hän näytteli pari vuotta tanskalaisessa Odin-teatterissa, jossa hän esiintyi yli 200 esityksessä ympäri Eurooppaa.

Vuosina 1972–1974 hän oli perustamassa Ryhmäteatterin edeltäjää Kirjan Näyttämöä, joka toimi myös Suomenlinnan kesäteatterina. Häkkänen oli mukana muun muassa Stevensonin Aarresaari-näytelmässä Ben Gunnin roolissa, jonka hän näytteli Kajaanissa 35 vuotta myöhemmin.

Kajaanissa Häkkäsen teatteriura alkoi vuonna 1974. Kajaanin kaupunginteatterin tiedotteessa kerrotaan Häkkäsen pitäneen merkittävimpinä rooleinaan muun muassa keskushenkilö Paavo Kuittisen roolia Matti Pulkkisen näytelmässä ”Ja pesäpuu itki” (1979) ja Reino Helismaan roolia näytelmässä ”Päivänsäde, minä ja menninkäinen” (1987).

– Ja pesäpuu itki liippasi monella tavalla omia kokemuksia ja oli siksi minulle merkittävä, Häkkänen on Kajaanin kaupunginteatterin mukaan kertonut.

– Päivänsäde, minä ja menninkäinen oli hieno näytelmä, jossa sekoittuivat rillumarei-huumori ja syvä traagisuus.

Häkkäsen viimeiseksi työksi Kajaanin kaupunginteatterissa jäi Anna Krogeruksen ohjaamassa Palopukki ja tähdenlento -näytelmässä vanhan naisen rooli. Näytelmä perustuu Häkkäsen äidin päiväkirjamerkintöihin.

Mikkeliläissyntyinen Juha Häkkänen oli kuollessaan 72-vuotias.

Lue lisää:

Häkkäsestä vuoden kainuulainen puhuja

Ryysyrannan Jooseppi valtaa Kajaanin kaupungiteatterin näyttämön

Lue seuraavaksi