1. yle.fi
  2. Uutiset

Raideonnettomuus Salossa, yksi kuoli – aiheuttaa viivästyksiä junaliikenteelle

Poliisi tutkii parhaillaan Salossa yhden ihmisen kuolemaan johtanutta onnettomuutta, jossa juna törmäsi maantiesillalta ratakiskoille pudonneeseen autoon.

rautatieonnettomuudet
Salon alueen kartta.
Google

Salossa Vanhalla Turuntiellä on tapahtunut onnettomuus, jossa henkilöauto putosi kiskoille ja juna törmäsi sen jälkeen autoon, kerrotaan Liikennevirastosta. Auto romuttui turmassa täydellisesti.

Auto oli ajautunut radan ylittävän sillan suojakaiteen ohi ja pudonnut 12 metrin matkan kiskoille. Turusta Helsinkiin matkalla olleen IC2-junan kuljettaja oli ehtinyt aloittaa hätäjarrutuksen ennen törmäystä. Junan nopeus ennen törmäystä oli noin 140 kilometriä tunnissa.

Poliisin mukaan onnettomuudessa kuoli 24-vuotias paikkakuntalainen nainen.

Turmapaikka on Halikossa noin kuusi kilometriä Salon asemalta Turkuun päin.

Onnettomuuspaikka Salon lähistöllä.
Sanni Rantala

Pelastuslaitos sai tiedon onnettomuudesta lauantaina aamulla kello kahdeksan jälkeen. Poliisi tutkii onnettomuutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyntutkintana.

VR:n mukaan onnettomuus aiheutti muutoksia junaliikenteessä Helsinki-Turku välisellä rataosuudella. Joitakin junavuoroja on jouduttu korvaamaan bussikyydeillä.

Ratahallintokeskuksen mukaan liikenne radalla pääsi jatkumaan normaalisti noin klo 10.40. VR kertoo, että Helsingin ja Turun välisessä junaliikenteessä on odotettavissa viivästyksiä onnettomuuden jälkeen.

Päivitetty kello 12.32 tarkemmilla tiedoilla onnettomuuden kulusta ja uhrista.

Päivitetty kello 9.48. tiedolla onnettomuuden uhrista.

Päivitetty kello 9.27. Lisätty tieto auton putoamisesta sillalta kiskoille.

Päivitetty kello 10.44. Lisätty tieto radan liikenteen palautumisesta.

Lue seuraavaksi