Risikko: Sotesta ei äänestetä ennen eduskunnan kesätaukoa – aikaisintaan elokuussa tai syyskuussa

Asiassa on monta ketjun osaa ja useita toimijoita, Risikko sanoo.

Paula Risikko
Paula Risikko

Eduskunnan puhemies Paula Risikko (kok.) sanoi Ylelle, että ei usko sote-uudistuksesta äänestettävän ennen eduskunnan kesätaukoa.

– Se on ihan varmaa, että ennen kesätaukoa ne äänestykset eivät ole. Se hahmottui kaikille osapuolille, kommentoi Risikko kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa.

Risikon mukaan asiassa on monta ketjun osaa ja useita toimijoita.

– Nyt ministeriö antaa vastinetta sosiaali- ja terveysvaliokunnalle ottaen huomioon perustuslakivaliokunnan lausunnon. Sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee sitten mietintöluonnoksen ja lähettää sen perustuslakivaliokunnalle.

– Perustuslakivaliokunnan pitää katsoa se ja kuulla asiantuntijoita. Sitten taas sosiaali- ja terveysvaliokunta tekee mietinnön, se tulee saliin ja salissa äänestetään. Sitten jos kaikki menee eteenpäin, tarvitaan vielä tasavallan presidentin esittely.

Risikko sanoi, että sotesta voidaan äänestää eduskunnassa elokuussa tai syyskuussa.

Lue lisää aiheesta:

Sote-jännitys ei hellitä – ensi viikolla selviää onko äänestys heinäkuussa "Nyt maaliviiva näkyy jo ja sen yli on mentävä"

Eduskunta valmistautuu siirtämään sote-äänestykset syksyyn

Analyysi: Soten valmistuminen siirtyy taas – miksi ministerit hirttävät itsensä aikatauluihin, kun peruutusta pukkaa toisensa perään?

Ministeriö laittoi soten valinnanvapauspilottien valmistelun jäihin – Syynä perustuslakivaliokunnan arvostelu