1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Alexander Stubb

Stubb: Olisi ihme, jos sote ei jakaisi mielipiteitä puolueessa

Alexander Stubb
Alexander Stubb.
Yle

Kaksi vuotta sitten Alexander Stubb joutui väistymään puheenjohtajan paikalta, kun kokoomuksen puoluekokousväki äänesti Petteri Orpon puolueen johtoon.

Sittemmin Stubb valittiin Euroopan investointipankin varapääjohtajaksi. Stubb on pidättynyt kommentoimasta kotimaan politiikkaa, mutta Helsingin Sanomien haastattelussa perjantaina hän kertoi samojen voimien olevan liikkeellä nyt kuin silloin, kun hänet syrjäytettiin kokoomuksen johdosta.

Tänään Stubbille hieman eri ääni kellossa. Hän totesi, että isossa reformissa löytyy aina erilaisia mielipiteitä.

- Sote on iso rakenteellinen uudistus ja on luonnollista, että puolueen sisällä ja puolueiden välillä on erilaisia näkemyksiä, Stubb sanoi.

Stubb sanoo, että kokoomus on nyt yhtenäinen puolue. Samalla hän luottaa, että sote-uudistus saadaan tehtyä tällä hallituskaudella.

Kun toimittajat aiemmin kysyivät, oliko ”lehmänkauppa valinnanvapaudesta ja maakuntauudistuksesta virhe", Stubbilla oli ennakkoon mietitty vastaus.

- Käytän valinnanvapautta olla kommentoimatta kotimaan politiikkaa, Stubb sanoi median edessä.

Stubb oli kokoomuksen johdossa, kun valinnanvapauden ja maakuntauudistuksen toteutustavasta sovittiin hallituspuolueiden välillä marraskuussa 2015.