Kokoomus valitsi varapuheenjohtajiksi Grahn-Laasosen, Häkkäsen ja Talvitien

Puoluevaltuuston puheenjohtajaksi nousi erittäin tiukan vaalin jälkeen erityisneuvonantaja Aura Salla.

Kansallinen Kokoomus
Petteri Orpo ja Jan Vapaavuori poistuvat yhdessä lehdistötilaisuudesta. kokoomuksen puoluekokouksessa
Petteri Orpo ja Jan Vapaavuori poistuvat yhdessä lehdistötilaisuudesta kokoomuksen puoluekokouksessa Turussa.Jussi Nukari / Lehtikuva

Kokoomus on valinnnut varapuheenjohtajansa puoluekokouksessaan Turussa. Varapuheenjohtajiksi nousivat Antti Häkkänen, Sanni Grahn-Laasonen ja Mari-Leena Talvitie.

- Lähdemme täältä yhtenäisenä, kaikki tuoreet varapuheenjohtajat totesivat lyhyissä puheissaan.

Kokoomuksen varapuheenjohtajat ovat olleet Antti Häkkänen, Sanni Grahn-Laasonen ja Janne Sankelo. Varapuheenjohtajistossa vaihtui siis Sankelo Talvitiehen.

Varapuheenjohtajan paikka puolueissa ei ole pelkästään symbolinen, sillä puoluejohdosta on monesti ponnistettu hallitusneuvotteluiden jälkeen ministeriksi. Varapuheenjohtajat edustavat puoluetta myös maakunnissa.

Kokoomuksen varapuheenjohtajiksi pyrkivät oikeusministeri Antti Häkkänen, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen, Ylöjärven kunnanvaltuutettu Juho Ojares, Kauhavan kaupunginvaltuutettu Janne Sankelo ja kansanedustaja Mari-Leena Talvitie.

Salla puoluevaltuuston johtoon

Kokoomus valitsi puoluevaltuuston puheenjohtajaksi Aura Sallan erittäin tiukassa kisassa. Salla voitti 334 äänellä, kun hänen vastaehdokkaansa Heikki Autto sai 333 1/5 ääntä.

Osalla pienten jäsenyhdistysten edustajista ei ole kokonaista ääntä, koska äänivalta kokoomuksen puoluekokouksessa jakaantuu jäsenmäärän mukaan.

Paikalla olleet puoluekokousedustajat eivät muistaneet, milloin viimeksi äänestys puoluekokouksessa olisi ollut yhtä tiukka.

Kokoomus valitsi aiemmin aamulla pikäaikaiset kokoomusvaikuttajat Pertti Salolaisen ja Maija Perhon kunniajäsenikseen.

Kokoomuksen puoluesihteerinä jatkanee Janne Pesonen. Puoluesihteeri valittaneen kokoomuksen syksyn puoluevaltuustossa.

Puoluejohdon tiedotustilaisuudessa puheenjohtaja Petteri Orpo antoi tukensa Pesonen jatkolle: ”Eiköhän tässä ole väkevät näytöt”. Pesonen itse sanoi olevansa käytettävissä, jos hänen jatkonsa puoluesihteerinä on puoluejohdon toive.

Juttua päivitetty 10.6.18 klo 14:44: lisätty loppuun kappaleet puoluesihteeri Pesosesta.

Korjaus 12.6.2018, kello 10:20: Janne Sankelon titteli muutettu kansanedustajasta Kauhavan kaupunginvaltuutetuksi.