1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Waltteri Torikka

Waltteri Torikan toinen kesä Mannerheimina: "Nyt on päässyt enemmän herkuttelemaan"

Mannerheimina Ilmajoen Musiikkijiuhlilla laulava oopperalaulaja Waltteri Torikka nauttii toisen esityskesän tuomasta tulkinnallisesta vapaudesta.

Oopperassa Mannerheimin pikkusisko on nostettu tärkeään rooliin. Hänen kuolemansa muuttaa Mannerheimia ihmisenä. Waltteri Torikka laulaa nimiroolin. Annami Hylkilä esittää pikkusisko Annickaa. Kuva: Ilmajoen Musiikkijuhlat

Tuomas Kantelisen säveltämä, Laila Hirvisaaren ja Eve Hietamiehen librettoon tehty ooppera Mannerheim on toista kesää Ilmajoen Musiikkijuhlien ohjelmistossa.

Pääroolin Carl Gustaf Emil Mannerheimina laulaa tänäkin kesänä oopperalaulaja Waltteri Torikka.

Kesällä 2017 kantaesitetty ooppera on toisena kesänään jo koko esiintyjäryhmälle tuttu. Torikan mukaan tuttuudesta tulee tietynlainen turvallisuuden tunne ja rauhaa tulkintoihin.

– Nyt on paljon enemmän rauhaa tehdä roolia. Kohtausten, sävelten ja sanojen välillä on enemmän aikaa ja se antaa tietynlaista tulkinnallista vapautta eri tavalla viime vuoteen verrattuna, Torikka sanoo.

– Nyt on päässyt enemmän herkuttelemaan ja osaa nauttia enemmän tästä kesästä.

Ilmajoen Musiikkijuhlien lisäksi Waltteri Torikan kesään kuuluu muun muassa konsertteja ja Sillanpää-ooppera Hämeenkyrön FEStivaaleilla. Torikka on FEStiwaalien taiteellinen johtaja ja laulaa oopperassa nuoren F. E. Sillanpään roolin.

Mannerheim-ooppera jatkaa Ilmajoen Musiikkijuhlilla vielä kesällä 2019.