Usealla pankilla laaja ongelma verkkopankin ja pankkikorttien kanssa – vian kestosta ei ole tietoa

Käyttökatkon syynä on järjestelmähäiriö.

pankkitoiminta
Verkkopankkitunnukset kannettavan tietokoneen näppäimillä.
Henrietta Hassinen / Yle

Aktian, Säästöpankkien, Oma Säästöpankin, POP Pankkien, Suomen Hypoteekkiyhdistyksen ja Handelsbankenin verkkopankit eivät ole käytettävissä.

Lisäksi Säästöpankkien, Oma Säästöpankin, POP pankkien, Handelsbankenin ja Aktian mobiiliverkkopankit eivät ole käytettävissä, kerrotaan tiedotteessa.

Säästöpankkien, Oma Säästöpankin, POP Pankkien ja Handelsbankenin korttien varmennus- ja sulkupalvelut toimivat pääosin normaalisti, joten korttimaksut kaikilla korttityypeillä toimivat pääosin normaalisti lukuun ottamatta niitä verkko-ostoja, joissa tarvitaan verkkopankkitunnuksilla tunnistautumista.

– Meillä tehtiin ihan normaaleja huoltotöitä, joiden yhteydessä ilmeni ongelmia. Niistä nyt sitten palaudutaan, kertoo palveluntuottaja Samlinkin johtaja Päivi Vikström.

Korttimaksut ja käteisnostot Credit-ominaisuudella toimivat normaalisti. Sen sijaan Säästöpankkien, Oma Säästöpankin, POP Pankkien ja Handelsbankenin Debit- ja Electron-korteilla ei saa palvelua Otto-automaateilla.

Säästöpankkien ja POP Pankkien palveluautomaatit eivät toimi.

Käyttökatko johtuu järjestelmähäiriöstä, jota korjataan parhaillaan. Vikström ei halua antaa tarkkaa arviota, milloin vika saadaan kuntoon.

– Meillä on korjaustoimenpiteet käynnissä. Uskoisin, että ennen iltaa saadaan palvelut toimimaan.