Harryn ja Meghanin ensimmäinen virallinen ulkomaanmatka suuntautuu Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

Prinssi Harry seuraa vanhempiensa jalanjälkiä, sillä myös he tekivät ensimmäisen virallisen matkansa Australiaan ja Uuteen-Seelantiin.

Ulkomaat
Sussexin herttuapari 9. kesäkuuta.
Sussexin herttuapari 9. kesäkuuta.EPA / STRINGER

Britannian hovin tuoreimman avioparin, Sussexin herttuan, prinssi Harryn ja Sussexin herttuattaren Meghanin ensimmäinen virallinen ulkomaanmatka suuntautuu Australiaan, Fidzille, Tongaan ja Uuteen-Seelantiin. Kensingtonin palatsi ilmoitti asiasta aikaisin maanantaiaamuna.

Kaikki kiertueen maat ovat Britannian kansainyhteisön jäseniä.

Sussexin herttuapari avioitui Windsor linnan kirkossa viime kuussa. Prinssi Harry seuraa vanhempiensa jalanjälkiä, sillä Charles ja hänen entinen vaimonsa prinsessa Diana vierailivat Australiassa ja Uudessa-Seelannissa ensimmäisellä virallisella ulkomaanmatkallaan naimisiin menonsa jälkeen.

Pariskunta on ajoittanut matkansa samaan aikaan vammaisurheilun Invictus Games tapahtuman kanssa, joka on Sydneyssä 20.–27. lokakuuta. Prinssi Harry oli aikanaan perustamassa haavoittuneiden sotilaiden maailmanlaajuisen urheilukilpailun. Harry, joka palveli Afganistanissa, loi paralympialaistyyliset pelit keinoksi innostaa haavoittuneita sotilaita toipumiseen. Viime vuonna Kanadassa järjestetyssä kisassa oli noin 550 urheilijaa 17 maasta. He kilpailivat 12 eri lajissa.

– Sussexin herttuataren osallistuminen tapahtumaan Sussexin herttuan rinnalla on hieno kohokohta tapahtumalle, jossa on yli 500 kilpailijaa ja tuhansia katsojia. Tiedän, että Australian kansa tervehtii heidän kuninkaallisia korkeuksiaan suurella lämmöllä ja jännityksellä, missä he täällä liikkuvatkin, Australian pääministeri Malcolm Turnbull sanoi lausunnossaan.

Uuden-Seelannin pääministerin Jacinda Ardernin mukaan prinssi Harry nautti edellisestä vierailustaan vuonna 2015.

– Tämä on herttuan toinen vierailu maassamme ja tiedän, että Uudessa-Seelannissa odotetaan innolla hänen vierailuaan, hän sanoi.

Korjattu otsikkoon kello 4:20: Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

Lue myös:

Lontoossa näyttävä sotilasparaati kuningattaren syntymäpäivän kunniaksi

Kuningattaren syntymäpäiväparaatissa nähtiin uusi vivahde – ensimmäisen kerran riveissä turbaanipäinen sotilas

Leijona, laululintu ja kolme sulkaa – Meghan Marklen vaakuna paljastettiin

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääkuvat julki – katso tästä!

Lähteet: AFP, AP