1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän ostoskeskustulipalosta miljoonavahingot

Poliisi tutkii edelleen kiinteistön ulkopuolelta lähteneen palon syttymissyytä ja kaipaa yleisöltä mahdollisia kuvia palon alkuvaiheesta.

tulipalot
Tulipalo kauppakeskuksessa Palokassa.
Palokan ostoskeskuksen tulipalon sammutustöitä viime perjantaina.Niko Mannonen / Yle

Jyväskylän Palokassa tulipalossa tyystin tuhoutuneen kauppakeskusrakennuksen kohtalo esimerkiksi purkutöiden osalta on toistaiseksi auki. Rikosylikomisario Timo Hänninen kertoo, että palo aiheutti alustavien arvioiden mukaan miljoonavahingot. Poliisi tutkii edelleen kiinteistön ulkopuolelta lähteneen palon syttymissyytä ja kaipaa yleisöltä mahdollisia kuvia palon alkuvaiheesta.

Kiinteistön omistaa kiinteistösijoitusyhtiö, ja muun muassa Keskon K-kauppias on tiloissa vuokralla. Kauppias Samuli Koskinen kertoo, että kaupan tilannetta selvitään tiiviisti jo tänään.

– Olisin kiinnostunut tietysti jatkamaan, mutta ainakaan Palokan keskustan ympäristössä ei ole meille vastaanlaista kiinteistöä vapaana. Paljon on tullut kyselyjä jatkosta, mutta vielä kun ei ole itselläkään varmuutta tulevaisuudesta, niin on hankala kommentoida, Koskinen toteaa.

Noin 1 600 neliöisen kaupparakennuksen katosta tuhoutui viime perjantaisessa palossa noin puolet, ja rakennus kärsi huomattavia vesi- ja savuvahinkoja (siirryt toiseen palveluun)(Keskisuomalainen, vain tilaajille).

Rakennuksessa on toiminut kymmenkunta liikehuoneistoa, kuten K-market, R-kioski, asiamiesposti, parturi ja pizzeria. Postin palvelut on siirretty Seppälän Citymarkettiin ja pakettiautomaatteihin.

Kiinteistöissä sijainneissa postitiloissa tuhoutui pari sataa lähetystä. Niiden ja mahdollisesti R-kioskin tiloissa hävinneiden lähetysten jäljittämisestä kannattaa rikosylikomisario Hännisen mukaan olla yhteydessä kuljetuspalvelun tuottajaan.

Lue seuraavaksi