Teräsyhtiö SSAB suunnittelee tehtaan lakkauttamista Hangossa – yhtiön tavoite valmistaa enemmän putkia muissa tehtaissa

Yhtiö myllää Suomen putkituotantoa ja tarjoaa osalle Hangon tehtaan 115 työntekijästä töitä Suomen muissa tehtaissa.

metalliteollisuus
Teräsrullia
Jari Järvinen / Yle

Metallikonserni SSAB uudistaa putkituotteiden valmistusta Suomessa.

Putkituotteiden tuotannon uudistuksen yhteydessä SSAB Europe suunnittelee lopettavansa Hangon Lappohjan tehtaan tuotannon. Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Lappohjan koko henkilöstöä eli noin 115 työntekijää.

Yhtiö lupaa palkata osan Lappohjan työntekijöistä muissa Suomen tehtaissa, jos uudistuksen yhteydessä päädytään tehtaan lopettamiseen.

SSAB:n uudistukset koskevat kaikkia Suomen putkituotteita valmistavia tehtaita. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että Hämeenlinnassa ja Oulaisissa uusitaan tuotantolinjoja. Myös Toijalan tehtaalla harkitaan teräsprofiilituotannon uudistamista.

Yhtiön Pulkkilan tehtailla laaditaan ohjelma, jota käytetään myöhemmin tuottavuuden ja työturvallisuuden parantamiseen. Myös Oulaisissa selvitetään putkituotannon uudistamista.

Ruotsalaisella SSAB Europe:lla on neljä päätuotantopaikkaa, joista kaksi on Suomessa: Raahessa ja Hämeenlinnassa. Kankaanpäässä on terästuotteiden pinnoitustehdas. Suomen putkituotannossa on töissä yhtiön mukaan vähän yli 500 ihmistä.

SSAB osti suomalaisen Rautaruukin vuonna 2014, jonka jälkeen yhtiössä on vähennetty työntekijöitä niin Suomessa kuin Ruotsissa.