Trumpin ja Merkelin G7-kuvasta tuli klassikko – katso parhaat Twitterissä leviävät meemit

Johtavien G7-talousmaiden kokous tiivistyy yhteen ainoaan kuvaan, josta meemien tekijät ovat innostuneet.

meemit
Saksa julkaisi kuvan G7-kokouksesta, jossa on G7-maiden johtajia.
Kanadan G7-kokouksesta otettu kuva on saamassa ikonisen aseman.Jesco Denze / EPA

Hämmentyneisiin tunnelmiin päättynyt G7-kokous on saanut meemien tekijät joukolla liikkeelle.

Saksan liittokansleri Angela Merkelin toimisto julkaisi valokuvan, jossa näkyy väläys Kanadan G7-kokouksen tapahtumista. Kuvan asetelma vaikuttaa harkitulta ja sosiaalisessa mediassa on syntynyt vilkas keskustelu siitä, mitä kuvassa puhutaan.

Britannian yleisradioyhtiö BBC (siirryt toiseen palveluun) on nimennyt kaikki kuvassa olevat henkilöt (yhtä tunnistamatta jäänyttä lukuun ottamatta).

Trumpin yläpuolella on Yhdysvaltain turvallisuuspoliittinen neuvonantaja John Bolton, keskellä seisomassa Japanin pääministeri Shinzo Abe ja äärimmäisenä vasemmalla Yhdysvaltain talousneuvoston johtaja Larry Kudlow. Britannian pääministeri Theresa May ja Ranskan presidentti Emmanuel Macron ovat Kudlowin takana.

Merkelin kanslia ei kerro, mistä johtajat tuolla hetkellä puhuivat. Paikallaolijat kuitenkin kertovat, että Merkel muuttui kokouksen loppua kohti yhä kireämmäksi Trumpin suhteen.

Merkel sanoi julkisuuteen, että Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin päätös vetää maansa pois G7-ryhmän yhteislausunnon takaa on "vakavoittava ja masentava". Merkelin mukaan tämä ei silti ole G7-ryhmän loppu, eikä Euroopan ja Yhdysvaltain välisen kumppanuuden loppu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.