1. yle.fi
  2. Uutiset

200-vuotias Kuopion tori koristellaan kesään: kukkataidetta ja uusi seinämaalaus

Kesän aikana torille tulee muun muassa uusia kukkaistutuksia, istuskelualueita ja lainakirjakaappi.

Kuopio
Kuopion tori
ArkistokuvaYle

Kuopion tori saa uutta ilmettä osana torin 200-vuotisjuhlallisuuksia. Torille valmistuu muun muassa kukkaistaidetta ja uusi katusoittohenkinen seinämaalaus.

Torilla järjestetään 13.–17. kesäkuuta Korreetori-tapahtuma. Paikalliset kukkakauppiaat toteuttavat Veljmies-patsaan ympärillä oleviin pylväisiin kukkateoksen, jonka rakentumista voi seurata torstaiaamuna kello 7–12. Lisäksi torin pikkulava muutetaan kesäiseksi kuvausmiljööksi, jossa voi käydä kuvauttamassa itsensä ja ystävänsä.

Siskotytön aukiolle puolestaan valmistuu uusi seinämaalaus Kalakukkoteoksen tilalle. Maalauksella halutaan tuoda esille Kuopion historiaa ja torikulttuuria sekä vahvistaa aukion luonnetta avoimena esiintymispaikkana. Teoksen toteuttaa Urbaani Virta -teoksistakin tuttu Miia Miettinen, ja se viimeistellään perjantaina kello 12–19 välisenä aikana. Samalla vietetään urbaanin musiikin juhlaa, jossa on esityksiä haitarimusiikista räppiin.

Kesäjuhlaviikon aikana Veljmies patsaan luokse tuodaan uusi lainakirjakaappi, jonne voi lahjoittaa kevyttä kesälukemista ja hyvälaatuisia lasten kirjoja. Jokainen voi lainata sieltä mieleistään lukemista ja tuoda sinne omia kirjojaan muiden luettavaksi.

Lisäksi torilla vietetään joka keskiviikko Lasten Lelukirppistä ja sunnuntaina torilla on suurkirppis. Kesän aikana torille tulee myös uusia kukkaistutuksia ja istuskelualueita.

Suurimpien kesätapahtumien jälkeen torilla alkaa uuden Uppo-Nallen leikkipaikan rakentaminen. Sen avajaisia vietetään torin 200-vuotisjuhlassa 20. lokakuuta.

Lue seuraavaksi