Legendaarinen Éric Perrin palaamassa JYP:n riveihin

SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja on solmimassa sopimuksen jyväskyläläisseuran kanssa.

JYP (Jääkiekon Miesten Liiga)
Eric Perrin JYP
Perrin on JYP:ssa aiemmin pelannut yhteensä kuusi kautta.Tomi Hänninen

Ylen tietojen mukaan Éric Perrin, 42, on palaamassa JYP:n paitaan. Perrin on SM-liigan kaikkien aikojen tehokkain ulkomaalaispelaaja (siirryt toiseen palveluun) (Iltalehti).

Jyväskyläläisen jääkiekon ystäville Perrin onkin varsin tuttu pelaaja. Perrin on JYP:ssa aiemmin pelannut yhteensä kuusi kautta ja voittanut JYPin paidassa Suomen mestaruuden vuonna 2012 sekä European Trophyn vuonna 2013. Perrin toimi myös JYP:n kapteenina, ja lähtö joukkueesta vuonna 2015 oli tunteellinen.

Perrin, 42, tuli Suomeen ensi kertaa kaudeksi 2000–2001, kun pelasi ensin Jokereissa kuusi peliä ja siirtyi sitten loppukaudeksi Ässiin (siirryt toiseen palveluun) (Iltalehti).

Perrinillä on allaan tehokas liigakausi TPS:n paidassa. Kaudella 2017–2018 Perrin teki 50 liigaottelussaan tehopisteet 23+20=43 ja kymmenessä pudotuspeliottelussaan hän nakutteli tehot 6+3=9.

Perrin on tehnyt keskimäärin 45 pistettä per runkosarjakausi pelaamillaan 11:sta liigakaudellaan Suomessa. Perrin on urallaan pelannut myös 245 ottelua NHL:ssä, voittaen Stanley Cupin Tampa Bay Lightningissa vuonna 2004.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Jatkoaika (siirryt toiseen palveluun).