VR lisää vuoroja Tampere-Pori ja Tampere-Turku -väleille elokuusta alkaen

Tampere-Helsinki aamujunan myöhästys päättyy ennen juhannusta. IC164 on perillä Helsingissä ennen aamuyhdeksää.

rautatieliikenne
Matkustajia Tampereen asematunneilissa
Mari Siltanen / Yle

Junailu Tampereen ja Porin sekä Tampereen ja Turun välillä helpottuu elokuusta alkaen.

Tampere-Pori –välille tulee kaksi uutta vuoroa jokaiselle arkipäivälle aamuun ja aamupäivään. Uusi vuoro lähtee Porista kahdeksan jälkeen ja toinen uusi vuoro Tampereelta kymmenen jälkeen.

Tampereen ja Turun välille VR lisää vuorot perjantai-iltaan ja lauantaiaamuun. Perjantain vuoro lähtee Tampereelta kello 19 jälkeen ja lauantain Turusta ennen seitsemää. Näillä vuoroilla VR haluaa parantaa vaihtoyhteyksiä.

Porin vuorot ovat valtion ostoliikennettä, Turun suunnan muutokset on tehty matkustajamäärien perusteella.

VR lisää junavuoroja myös suurimpien kesätapahtumien kohdille. Pirkanmaalta Blockfest on sellainen. Tapahtuman molempina päivinä lisätään aamuyölle paluujuna kohti Helsinkiä. Myös Suomi Areena –viikonlopulle on lisävuoroja välille Pori-Tampere-Helsinki, sillä samaan aikaan Porissa on myös Pori Jazz ja Asuntomessut.

Vähennyksiä Pirkanmaan junavuoroihin ei tälle vuodelle ole suunnitteilla.

Työmatkajuna Helsinkiin palaa normaaliin aikatauluun

Tampere-Helsinki aamujunan myöhästys päättyy jo viikon päästä.

Junan kulkua on hidastettu ratatöiden takia. Ensi viikon maanantaista alkaen työmatkavuoro IC164 on perillä normaaliin aikaan eli ennen aamuyhdeksää. Tällä hetkellä juna on perillä kello 9.13.

VR on saanut hidastuksesta paljon palautetta.

Muut Tampere-Helsinki -välin hidastukset poistetaan vasta joulukuussa. Junaliikennettä hidastaa Tampereelle saavuttaessa myös Kansi ja Areena -rakennushanke.