1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Aamukooste

Herätys: Kim ja Trump kättelivät vakavina, Vanhaa Raumaa kunnostetaan, sää viilenee ja poutaantuu

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Kim Jong-un ja Donald Trump tapaavat Singaporessa.
Kim Jong-un ja Donald Trump tapasivat Singaporessa.Kevin Lim / EPA

Kim ja Trump aloittivat kahdenkeskisellä tapaamisella

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin neuvottelut alkoivat Sentosan saarella Singaporessa. Valtionpäämiesten kättely oli vakavailmeinen, ja sen jälkeen Kim ja Trump siirtyivät noin puoleksi tunniksi kahdenkeskisiin neuvotteluihin. Sen jälkeen kokous on jatkunut avustajien läsnä ollessa. Yle seuraa tapaamista hetki hetkeltä.

Paluumuuttajalle voi jäädä luu käteen Ruotsin takuueläkepäätöksessä

Ruotsista Suomen eläkeläisille tulevat takuueläkkeet voivat mahdollisesti päättyä muutaman vuoden päästä, mikäli oikeustapaus Ruotsissa muuttaa nykyistä lain tulkintaa. Suomessa 17 000 henkilöä saa takuueläkettä Ruotsista. Pieniä eläkkeitä maksetaan Ruotsista ulkomaille nykyiseen tapaan ainakin vuoteen 2019 saakka.

Eläke kirjattu kuutioihin
Yle Uutisgrafiikka

Vanhan Rauman asukkaat korjaavat itse maailmanperintökohdettaan

Museoviraston avustukset suomalaisille maailmanperintökohteille menivät tänä vuonna lähes kokonaan Rauman vanhalle kaupungille. Kohteiden kunnossapito on Raumalla asukkaiden omissa käsissä. Nyt saaduilla rahoilla on käynnistetty jo useita katto- tai seinäremontteja.

Remonttimiehiä katolla
Minna Rosvall / Yle

Finnair uskoo Lapin-lentojen kasvavan voimakkaasti

Finnair lisää Lapin-lentoja 15 prosentilla ensi talvena. Erityisesti aasialaisten matkailu pohjoiseen on nousussa, ja yhtiö aikoo jatkossa lentää Rovaniemelle tarvittaessa myös isommilla koneilla. Finnairin myyntijohtaja Mikko Turtiainen ei tyrmää myöskään suoran Rovaniemi–Peking-lentoreitin mahdollisuutta tulevaisuudessa.

Rovaniemen lentokentän aula.
Finavia

Aamupäivällä sateita, päivällä poutaa

Aamupäivällä maan eteläosassa tulee sadekuuroja ja paikoin ukkostaa, kertoo Ylen meteorologi Matti Huutonen. Päivällä pohjoisesta virtaa kuivempaa ja viileämpää ilmaa koko maahan. Samalla sää poutaantuu. Päivälämpötila on pääosin alle 20 astetta, mutta Lapissa on selvästi viileämpää.

Tiistain sääkartta.
Yle

Lue lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Lue seuraavaksi