Kimin ja Trumpin kehonkieli kertoi jännityksestä – ja Trumpin pyrkimyksestä olla dominoiva

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain johtajien kättely sujui vakavailmeisenä. Donald Trump esiintyi isännän elkein ja ohjaili Kim Jong-unia hartioista.

Trumpin ja Kimin huippukokous
Trump ja Kim kättelevät Capella-hotellissa Singaporessa
Trump ja Kim kättelevät Capella-hotellissa Singaporessa

Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin ja Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin kohtaaminen sujui ennakkokoreografian mukaan. Molemmat kävelivät kättelyyn keskelle salia, ilmeet vakavina.

Kättely kesti 13 sekuntia ja Trump kosketti kolmasti Kimia olkavarteen ja ohjaili tämän hartioista koskettamalla huoneesta pois, kohti kahdenkeskistä tapaamista.

Kättely ja ensieleet ovat tärkeä osa imagonrakennusta ja tilanteen haltuunottoa, ja Trump noudatti omia tapojaan pyrkimällä esiintymään isännän elkein.

Uutistoimisto Reutersin haastattelema, bisnesjohtajia kouluttavan Influence Solutions- yrityksen johtaja Karen Leong arvioi, että ensimmäinen minuutti osoitti molempien pyrkivän nousemaan tilanteen johtajaksi.

– Kädenpuristus näytti olevan vertaisten välinen. Trump vaikutti olevan tietoinen, että hänen on nostettava kierroksia ja tultava tulkituksi johtajaksi.

Trump puhui enemmän ja Kim näytti kuuntelevan tarkasti. Kim kääntyi kohti Trumpia kolmasti heidän kävellessään kohti kahdenkeskisiä neuvotteluja.

Leongin tulkinnan mukaan molempien oli vaikea peittää hermostustaan kun he olivat istuutuneet neuvotteluhuoneeseen. Trump hymyili vinosti ja näpräsi käsiään, Kim vilkuili lattiaan.

Neuvotteluhuoneessa molemmat kättelivät toistamiseen lyhyesti. Trump antoi Kimin tarttua käteensä kämmenselkä ylöspäin, mikä tulkitaan dominoivaksi otteeksi.

Vielä lauantaina Kanadassa, johtavien teollisuusmaiden G7-ryhmän kokouksen yhteydessä Trump kehui voivansa minuutin sisällä päätellä kohtaamisesta, onko Kim Jong-un tosissaan rauhanteossa.

– Olen sitä mieltä, että tiedän hyvin nopeasti, että jotain hyvää tulee tapahtumaan. Luulen myös, että tiedän, onnistuuko se nopeasti, sanoi Trump lauantaina.

Lue lisää: Trump: Yhdysvallat lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Koreassa, ne ovat kalliita ja "sopimattomia" – Yle seurasi Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean historiallista tapaamista

Ottaako Trump kädenravistuksella Kimistä mittaa? 6 yksityiskohtaa, joilla johtajat mittelevät mielikuvista Singaporessa

Trump kiskoo ja pusertaa, Obama tarttuu olkapäähän – Mitä kättelyistä voi päätellä?

Lähteet: Reuters