Poliisi on ampunut miestä Helsingin Ruskeasuolla – tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena

Tilanne kärjistyi varhain aamulla niin, että poliisi joutui käyttämään asetta. Poliisin mukaan mies on edelleen sairaalahoidossa.

poliisi
Risteys Helsingin Ruskeasuolla.
Poliisi ampui aseistettua miestä Helsingin Ruskeasuolla tiistaina.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Helsingin poliisi on ampunut ihmistä Ruskeasuolla Helsingissä.

Tilanne alkoi varhain aamulla, kun poliisi hälytettiin paikalle aseistautuneen miehen takia. Poliisin mukaan miehen kanssa keskusteltiin, mutta tilanne kärjistyi niin, että poliisi joutui ampumaan.

Ampumisen kohteeksi joutunut Helsingistä kotoisin oleva mies oli varustautunut tilanteessa käsiaseella. Mies ei ollut luopunut aseesta poliisin käskytyksistä huolimatta.

Aseistautunut mies oli kadulla yksin. Poliisin mukaan ammuttu mies vietiin leikkaukseen sairaalaan. Hänen vammoistaan ei ole tietoa.

Itä-Uudenmaan poliisi on jatkanut ampumatapauksen esitutkintaa. Tapausta tutkitaan virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena.

STT:n mukaan poliisi ampui edellisen kerran ihmistä huhtikuussa Lempäälässä, kun autoilija ampui poliiseja kohti. Tämän jälkeen ampuja menehtyi kahden poliisin luoteihin.

Poliisi ei tiedota asiasta toistaiseksi enempää.

Toinen poliisi sai tilanteessa vammoja ylävartaloon, mutta ne eivät olleet hengenvaarallisia.

STT:n mukaan Suomessa poliisiin kohdistuva väkivalta on kaksinkertaistunut vuodesta 1999 tähän päivään. Se on kuitenkin moniin muihin maihin verrattuna harvinaista.