Trumpin dramaattinen elokuvatraileri ja itkevä Dennis Rodman – 4 erikoista yksityiskohtaa Trumpin ja Kimin tapaamisesta

Kokosimme yhteen mielenkiintoisimpia yksityiskohtia Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisen ympäriltä.

Trumpin ja Kimin huippukokous
Donald Trump lehdistötilaisuudessa.
Presidentti Donald Trump vastasi toimittajien kysymyksiin. Lehdistötilaisuuden aluksi näytettiin dramaattinen video.How Hwee Young / EPA

Koko maailman huomio on kohdistunut Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamiseen Singaporessa.

Kenties vähäisemmälle huomiolle ovat jääneet monet erikoiset yksityiskohdat huipputapaamisen ympäriltä. Kokosimme yhteen muutamia mielenkiintoisimpia.

Juoksevat turvamiehet

Kim Jong-unin luodinkestävän limusiinin ympärillä on Singaporessakin nähty juoksevan mustaan pukeutuneita turvamiehiä. Miehet juoksevat Kimin auton rinnalla ryhmittyneinä auton kummallekin sivulle sekä auton taakse.

Kim ei jätä mitään sattuman varaan. Iso-Britannian yleisradioyhtiön BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan miehet valitaan Korean kansanarmeijan rivistöistä. Miesten pitää olla suunnilleen saman pituisia kuin Kim, eikä heillä saa olla mitään näkyviä vammoja.

Kun miehet valitaan tehtävään, he käyvät läpi rankan harjoitusohjelman. Tehtävästä kieltäytyminen ei juuri ole vaihtoehto.

Kimin limusiinin ympärillä juoksevat turvamiehet ovat yksiä harvoista Pohjois-Korean kansalaisista, joilla on lupa kantaa asetta Kimin lähellä.

Aikakauslehti Timen tviitissä nähdään liikenteen seassa juoksevat turvamiehet:

Tunteileva Dennis Rodman

Useaan kertaan Pohjois-Koreassa Kimin vieraana käynyt entinen NBA-koripalloilija Dennis Rodman liikuttui kyyneliin uutiskanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) haastattelussa puhuessaan kahden johtajan tapaamisesta.

Rodman on tukenut presidentti Trumpin halua lähestyä Pohjois-Koreaa. Nyt Rodman oli tapaamisesta silmin nähden iloinen. Hän ei kuitenkaan halunnut ajatella tapaamisen politiikkaa.

– Haluan nähdä meidän tulevan toimeen. Haluan meidän kättelevän, hymyilevän ja juovan lasin jääteetä, Rodman kertoi CNN:lle.

CNN julkaisi videon haastattelusta Twitterissä:

Trumpin dramaattinen video

Trump ilmeisesti näytti Kimille dramaattisen elokuvatraileria muistuttavan videon. Sen on arveltu viittaavan Pohjois-Korean kohtaloon, mikäli Kim haaskaa mahdollisuutensa neuvotteluun Yhdysvaltojen kanssa.

Samalla se saattaa kuvastaa sitä myönteistä tulevaisuutta, joka sopimusta noudattamalla voidaan saavuttaa.

Video näytettiin Trumpin lehdistötilaisuuden aluksi isoilta näytöiltä. Kuviin ilmestyvät Trumpin ja Kimin kuvat, ja dramaattinen ääni alkaa viedä tarinaa eteenpäin.

Videolla kerrotaan "erityisestä hetkestä, jolloin miehelle annetaan yksi mahdollisuus, jota ei voi enää ikinä toistaa".

Lehdistötilaisuudessa Trump paljasti näyttäneensä videon Kimille iPadilta.

– Luulen, että hän piti siitä, Trump sanoi.

New York Timesin toimittaja Philip P. Pan julkaisi videon Twitter-tilillään:

Twitterin kummeksuntaa aiheuttanut emoji

Twitter on halunnut ihmisten tviittaavan Trumpin ja Kimin huipputapaamisesta oikeiden aihetunnisteiden alla. Sen vuoksi se on mainostanut tapaamiselle tarkoitettuja hashtagejaan.

Aihetunnisteiden lisäksi käyttäjät ovat voineet lisätä tviitteihinsä erityisen emojin, jossa Trumpin ja Kimin kädet tekevät "ylävitosen".

Emojin tarkoituksena on ilmeisesti kuvastaa Trumpin ja Kimin tapaamisen onnistumista. Twitterille tämä on ensimmäinen kerta, kun emoji julkaistaan huipputapaamisen kaltaista poliittista tapahtumaa varten.

Lue lisää:

Asiantuntija Trumpin ja Kimin huippukokouksen tuloksesta: Ympäripyöreä sopimus, joka ei suututa ketään

Näin Trumpin ja Kimin tapaaminen huomioitiin Pohjois-Korean mediassa – pohjoiskorealaiset seurasivat lähetystä Pjongjangin rautatieasemalla

Trump: Yhdysvallat lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Koreassa, ne ovat kalliita ja "sopimattomia" – Yle seurasi Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean historiallista tapaamista

Lähteet: Reuters