Remedy esitteli uutuuspeliään Los Angelesissa – traileria seurasi suosionosoitukset ja syöksyvä osakekurssi

Remedy antoi esimakua tulevasta pelistään maailman suurimmassa pelialan tapahtumassa viime yönä. Ensi vuonna julkaistava Control on Remedyn ensimmäinen peli pörssiyhtiönä.

Remedy Entertainment
remedyn uuden pelin hahmoja.
Remedy

Ilmassa roikkuvia ihmishahmoja, muotoaan muuttavaa arkkitehtuuria, telekinesiaa ja vanhaa kunnon räiskintää. Suomalainen pelitalo Remedy Entertainment antoi viime yönä esimakua tulevasta pelistään Controlista.

Tarinallisista tietokonepeleistään tunnetun Remedyn uutuus on vajaan kahden minuutin trailerin perusteella sekoitus modernia scifiä ja yliluonnollista kauhua. Vaikutteita on otettu Inception-elokuvasta ja Westworldin sekä Mr. Robotin kaltaisista televisiosarjoista.

Katso pelin traileri tästä (siirryt toiseen palveluun).

Controlin trailerin näytettiin Los Angelesissa käynnissä olevilla E3-pelimessuilla Sonyn tilaisuudessa. Suomalaisfirman esittelypätkä oli illan lyhyimmästä päästä. Eniten aikaa saivat Playstation-klassikoiden jatko-osat ja Sonyn yksinoikeudella omistamat pelit.

Controlin esittelyvideo sai yleisöltä maltilliset aplodit. Kun kankaalle heijastui Remedyn logo suosionosoitukset kasvoivat. Remedyllä on pelaajien keskuudessa laadukkaan pelitalon maine.

Yksinpelien paluu

Controlin pääosassa on Jesse Faden -niminen naishahmo, joka saapuu liittovaltion kontrollivirastoon saadakseen selville yliluonnollisten kykyjensä alkuperän. Trailerin perusteella hommat alkavat mennä mönkään hyvin nopeasti.

Tietokonepeleissä naishahmot ovat harvoin pääosassa. Harva kykenee nimeämään Lara Croftin lisäksi muita videopelisankarittaria. Pelattaville naishahmoille on kuitenkin kysyntää ja tähän kysyntään Remedy vastaa.

Control on Remedyn aikaisempien pelien tapaan yksinpeli. Viime vuosina pelimarkkinoita ovat hallinneet moninpelit ja tällä hetkellä muodissa ovat Fortniten kaltaiset battle royale -pelit, joissa viimeisenä henkiin jäänyt on voittaja.

Perinteiset yksinpelit ovat kuitenkin tekemässä paluuta. Esimerkiksi Sonyn suurimmat pelit ovat viime vuosina olleet yksinpelejä.

Samalla yksinpelit ovat muuttuneet yhä enemmän elokuvamaisemmiksi. Pelitalot palkkaavat näyttelijöitä pelihahmoiksi ja pelien tarinaan kiinnitetään enemmän huomiota. Esimerkiksi Controlin jälkeen esitellyllä Death Stranding -pelillä nähdään Norman Reedus, Mads Mikkelsen ja Léa Seydoux.

Elokuvamaisuus on alusta asti ollut Remedyn tavaramerkki. Näyttelijä Ilkka Villi antoi kasvonsa Remedyn Alan Wakelle jo kahdeksan vuotta sitten.

Ei riko Quantum Breakin ennätystä

Remedyn edellisestä pelistä on nyt kulunut reilut kaksi vuotta. Peliä ja vuorovaikutteista tv-sarjaa yhdistellyt Quantum Break oli ilmestyessään Suomen kallein tietokonepeli.

Remedy ei kommentoi peliensä budjetteja, mutta sen verran yhtiö paljastaa, ettei uutuuspeli riko Quantum Breakin ennätystä. Peliteknologian kehittyminen on laskenut tuotantokustannuksia.

Quantum Break julkaistiin yksinoikeudella Microsoftin Xbox One -konsolille. Ensi vuonna julkaistava Control saa hieman laajemman jakelun. Peli julkaistaan Xboxin lisäksi Sonyn Playstation 4:lle ja PC:lle.

Ensimmäinen peli pörssiyhtiö Remedyltä

Espoossa vuonna 1995 perustettu Remedy Entertainment on Suomen toiseksi vanhin pelitalo. Suomen pitkäikäisimmän pelitalon titteli kuuluu muutama kuukautta aikaisemmin perustetulle Housemarquelle.

Vuosi sitten Remedy listautui Helsingin pörssin First North -listalle. Pörssistä yhtiö haki lisää pääomaa niin pelien kehittämiseen kuin myös uskottavuuteen.

– Lisäksi listautuminen on tuonut lisää näkyvyyttä ja myös uskottavuutta kansainvälisillä rekrytointimarkkinoilla. Monelle ulkomailta tulevalle ammattilaiselle listautunut pelifirma viestii vakaudesta ja vahvuudesta, mikä on tärkeää kun kilpailemme kovista osaajista, kertoo Remedyn toimitusjohtaja Tero Virtala.

Pörssilistautuminen ei Virtalan mukaan ole vaikuttanut 170 ihmistä työllistävän Remedyn arkeen.

Remedyn kokoisten peliyhtiöiden menestys on usein yhden tai muutaman kortin varassa, mikä näkyy huojuvana pörssikurssina.

Ensimmäisen pörssivuoden aikana Remedyn osakkeen arvo vaihteli vajaasta kuudesta eurosta vajaaseen seitsemään euroon. Toukokuussa yhtiön osake lähti jyrkkään nousuun ja viime viikolla se saavutti huipun 8,40 eurossa.

Tänään suunta on ollut toinen. Hieman ennen kello 15:tä yhtiön osake oli laskenut noin 9 prosenttia. Vaikka pelejä ei tehdäkään sijoittajille, Remedyn täytyy yrittää pitää myös heidät tyytyväisinä.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus