Telia ostaa Assemblyn – tavoitteena tehdä Suomesta maailman paras paikka pelata

Teleoperaattori Telia on hankkinut enemmistöosuuden Assembly-tapahtuman taustayhtiöstä. Päämääränä on edistää digikulttuuria ja luoda alalle uramahdollisuuksia.

Telia
Assembly-pelitapahtuma 2017
Assembly-digifestivaali kerää yhteen tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia monipäiväiseen ja ympärivuorokautiseen tapahtumaan.Jyrki Lyytikkä / Yle

Teleoperaattori Telia on ostanut enemmistöosuuden digifestivaali Assemblystä. Tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras paikka harrastaa ja tehdä työkseen digitaalista kulttuuria, Telian tiedotteessa kerrotaan.

Assembly on Suomen suurin tietokonepelitapahtuma. Tapahtuma kerää yhteen tuhansia pelaajia ja muita tietotekniikan harrastajia kahdesti vuodessa. Festivaalia on järjestetty vuodesta 1992 alkaen.

– Assemblyn kautta pystymme tukemaan digikulttuurin harrastajia entistä paremmin, olipa kyseessä sitten e-urheilu tai pelien tekeminen, sanoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

Harrastusmahdollisuuksien lisäksi Telia haluaa olla osaltaan kehittämässä ammattimaisuutta niin e-urheilun, eli elektronisen urheilun, kuin pelien kehittämisessä.

– Haluamme olla luomassa suomalaisia menestystarinoita. Suomella on edellytykset olla myös yksi e-urheilun kärkimaista, summaa Telian kuluttajaliiketoiminnan johtaja Heli Partanen.