1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Tammela

Tammelan turvealueen palo hallinnassa, savua nousee vielä pitkään – Hätäkeskuslaitos kehottaa välttämään soittoja savusta

Mittavilta vahingoilta on vältytty, eikä palo ehtinyt levitä metsään.

Kuva: J-P Gröndahl

Rinnansuon turvetuotantoalueen palon sammutustyöt venyvät vielä keskiviikon puolelle. Palo on pääosin hallinnassa eikä leviämisvaaraa enää ole.

Tiistaina ennen puoltapäivää alkanut palo on työllistänyt lähes koko Lounais-Hämeen pelastuslaitoksen. Illan aikana palopaikalla on ollut parikymmentä pelastusyksikköä, 70 palomiestä ja kaksi sammutushelikopteria.

Kuva: Yle

Palon pinta-alaksi on tarkentunut 50 hehtaaria. Palomestari Mikko Malin Kanta-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo, että palon epäillään syttyneen turvetuotantokoneesta lähteneestä kipinästä. Kuivuuden takia kipinä levisi paloksi, ja voimakas tuuli nopeutti leviämistä.

Savusta paljon soittoja hätäkeskukseen

Turun ja Keravan hätäkeskuslaitokset ovat saaneet runsaasti päällekäisiä ilmoituksia turvesuon palosta. Keravan hätäkeskus on saanut tiistai-iltaan mennessä jo 130 puhelua.

Pelastuslaitoksen mukaan savua kulkeutuu alueelta todennäköisesti vielä keskiviikkonakin. Hätäkeskuslaitos pyytää, että savuhavainnot varmistetaan ennen hätäilmoituksen tekemistä.

Mittavilta vahingoilta vältyttiin

Alueen lähellä ei ole asutusta, mutta riskinä oli, että palo leviää metsään. Malinin mukaan tuli pääsi tarttumaan metsään parissa kohtaa, mutta ne saatiin sammutettua ja isoilta vahingoilta vältyttiin.

Myöskään turvetuotantoalueelle ei ole koitunut mittavia vahinkoja. Koska palo levisi tuulen takia nopeasti, on turpeesta palanut korkeintaan pari senttimetriä.

Juttua päivitetty klo 19.24: Lisätty Hätäkeskuslaitoksen tieto ja otsikkoa muokattu.

Juttua päivitetty ja korjattu klo 20.36: Päivitetty kauttaaltaan jutun tiedot palon tilanteesta. Korjattu myös tieto palon alkamisajankohdasta. Samalla turvetuotantoalueella, mutta toisessa paikassa oli pieni palo maanantai-illasta. Se saatiin sammutettua jo aiemmin. Tämänhetkinen palo alkoi tiistaina klo 11.20.