Valtakunnansovittelijaksi kolme hakijaa

Uuden valtakunnansovittelijan on määrä aloittaa elokuun alussa.

valtakunnansovittelija
Minna Helle
Valtakunnansovittelija Minna Helle irtisanoutui kesken kauden ja siirtyi työmarkkinajohtajaksi Teknologiateollisuuteen.Yle

Valtakunnansovittelijan tehtävää on hakenut kolme henkilöä. Haku päättyi tiistaina, ja työ- ja elinkeinoministeriön mukaan hakijoita voi periaatteessa tulla vielä lisää, jos ministeriöön saapuu hakemuksia postitse.

Valtakunnansovittelijaksi havittelevat kirkon työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Vuokko Piekkala, Niko Siukkola sekä Terhi Litmanen. Piekkala on tehtävään vahvoilla, sillä työmarkkinakeskusjärjestöt ovat tiettävästi ehdottaneet häntä uudeksi valtakunnansovittelijaksi.

Työ- ja elinkeinoministeriön henkilöstö- ja hallintojohtaja Heidi Nummela kertoi tiistai-iltana Yle Uutisille, että ministeriö tiedottaa hakijoista keskiviikkona aamun aikana.

Valtakunnansovittelijan tehtävä avautui, kun Minna Helle irtisanoutui kesken kauden ja siirtyi työmarkkinajohtajaksi Teknologiateollisuuteen. Ratkaisu synnytti kiivasta keskustelua. Tehtävää on hoitanut väliaikaisesti Jukka Ahtela.

Uuden valtakunnansovittelijan on määrä aloittaa elokuun alussa.