Valtio vähentää omistustaan Neste Oyj:stä

Suomen valtio haluaa myydä noin viisi prosenttia kaikista Nesteen osakkeista.

Osakkeet ja arvopaperit
Nesteen pääkonttori.
Tomi Parkkonen Neste

Valtio julkistaa osakemyynnin, jossa se tarjoaa myyntiin 12,8 miljoonaa polttoainejalostaja Neste Oyj:n osaketta. Tarkoituksena on tarjota osakkeita suomalaisille ja kansainvälisille sijoittajille nopeutetussa tarjousmenettelyssä. Osakemyynti alkaa heti.

Suomen valtio omistaa tällä hetkellä 49,7 prosenttia Nesteen osakkeista. Osakemyynnin toteutuessa valtion omistus alenisi 44,7 prosenttiin.

− Nesteen pitkään jatkuneen hyvän kurssikehityksen ansiosta yhtiön osuus valtion suoran pörssisalkun arvosta on jo lähes puolet. Samalla energiatoimialan painotus salkussa on kasvanut voimakkaasti, sanoo omistajaohjauksesta vastaava ministeri Mika Lintilä.

Lintilän mukaan valtio jää yhtiöön edelleen merkittäväksi omistajaksi.

– Näin ollen valtiolla ei ole erityistä syytä omistaa yhtiön osakkeista nykyistä määrää ja nyt on sopiva hetki keventää salkkua tältä osin.

Valtio tiedottanee osakemyynnin lopputuloksesta huomenna keskiviikkona.

Solidium myi ja osti Stora Ensoa

Valtion sijoitusyhtiö Solidium ilmoitti tiistaina myyneensä suomalaisille ja kansainvälisille instituutiosijoittajille 14 miljoonaa Stora Enso Oyj:n R-osaketta.

Määrä on noin 1,8 prosenttia Stora Enson ulkona olevista osakkeista.

Solidiumin mukaan noin 246 miljoonan euron myyntitulot käytetään pääasiassa uusiin osakesijoituksiin ja muihin rahoitustarpeisiin.

Solidium on lisäksi ostanut tänään 1,4 miljoonaa Stora Enson A-osaketta. Järjestelyjen jälkeen Solidiumin osuus Stora Enson osakkeista on 10,7 prosenttia, kun se aiemmin oli 12,3 prosenttia.