Korkein oikeus: AKT:n Timo Rädylle 480 euron sakot Hilkka Ahteen työsyrjinnästä

Riita liittyi AKT:n viestintäpäällikkönä toimineen Hilkka Ahteen irtisanomiseen.

työsyrjintä
Timo Räty
Timo RätyPanu Hörkkö / AOP

Korkein oikeus (KKO) on kumonnut hovioikeuden Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliiton (AKT) entiselle puheenjohtaja Timo Rädylle antaman vapauttavan tuomion.

KKO antoi tänään tiistaina ratkaisun, jossa se tuomitsi Rädyn työsyrjinnästä 20 päiväsakkoon. Maksettavaa kertyy 480 euroa. Lisäksi KKO velvoitti Rätyä maksamaan Ahteelle 1 000 euron kärsimyskorvaukset korkoineen.

Rädyn katsottiin syyllistyneen työsyrjintään, kun hän äänesti vuonna 2012 viestintäpäällikkö Hilkka Ahteen erottamisen puolesta liiton hallituksessa. Ahde oli tehnyt ennen tätä Rädyn käytöstä koskevan kantelun työsuojeluviranomaisille.

Rädyn mukaan Ahteen irtisanominen ei johtunut Ahteen käynnistämästä selvittelystä vaan luottamuspulasta.

Hovioikeus vapautti syytteistä

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Rädyn marraskuussa 2015 työsyrjinnästä sakkorangaistukseen ja suorittamaan Ahteelle korvausta kärsimyksestä. Räty valitti asiasta hovioikeuteen, joka hylkäsi syytteen ja kumosi käräjäoikeuden tuomion.

Syyttäjä haki valituslupaa korkeimmasta oikeudesta.

AKT:n entinen puheenjohtaja Timo Räty on jo aiemmin tuomittu Ahteen ja entisen sihteerinsä pahoinpitelystä sakkoihin. Vuosia jatkunut alaisten pahoinpitely oli henkistä kiusaamista.

Lue lisää:

Hilkka Ahteen potkut KKO:ssa: AKT:n Räty väittää Ahteen mustamaalanneen – Ahde kiistää

Korkein oikeus myönsi valitusluvan Hilkka Ahteen työsyrjintäjutussa