Putin tapaa Kimin kakkosmiehen – "Suora dialogi on ainoa oikea tapa toimia Pohjois-Korean kanssa"

Kremlin tiedottaja sanoo Trumpin ja Kimin tapaamisen liennyttäneen jännitteitä Korean niemimaalla.

Venäjä
Putin katsoo hieman vasemmalle vienosti hymyillen. Hänellä on yllään tumma puku, valkoinen kauluspaita ja viininpunainen kravatti. Taustalla näkyy Venäjän lippu ja Kremlin kullanhohtoista salia.
Vladimir Putin tapaa Kremlin mukaan Pohjois-Korean kakkosmiehen torstaina.Sergei Ilnitsky / pool / EPA

Venäjän presidentti Vladimir Putin tapaa torstaina Pohjois-Korean toiseksi vaikutusvaltaisimman johtohenkilön Kim Yong-namin. Tapaamisesta kertoo Kremlin tiedottaja ja Putinin lehdistöavustaja Dmitry Peskov.

Kim Yong-nam on Pohjois-Korean parlamentin eli Korkeimman kansanneuvoston puheenjohtaja. Hän edustaa maata usein ulkomailla.

Tapaamisen paikkaa tai tarkempaa sisältöä ei ole kerrottu. Todennäköisesti tapaaminen liittyy Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin antamaan julkilausumaan tiistaina historiallisessa tapaamisessa Singaporessa.

Trump ja Kim allekirjoittivat dokumentin, jossa Pohjois-Korea lupaa pyrkivänsä täyteen ydinaseriisuntaan. Vastaavasti Yhdysvallat lupaa Pohjois-Korealle turvatakuut. Asiantuntijat ovat arvioineet dokumenttia sellaisenaan lähinnä symboliseksi.

Kremlin mukaan Trumpin ja Kimin tapaaminen onnistui helpottamaan jännitteitä Korean niemimaalla. Kremlin mielestä olisi ollut väärin olettaa Pohjois-Korean ohjus- ja ydinohjelmakysymyksen ratkeavan kerralla lyhyessä tapaamisessa.

Kremlin mielestä tapaaminen todistaa Vladimir Putinin olleen oikeassa hänen kannattaessaan suoraa dialogia ainoana oikeana keinona jännitteiden liennyttämiseen Pohjois-Korean kanssa.

Kremlin kannanotoista uutisoi venäläinen uutistoimisto TASS.

Korjattu alaotsikosta kirjoitusvirhe "Kremlin sanoo" muotoon "Kremlin tiedottaja sanoo" 13.6. klo 16:47.

Aiheesta muualla:

‘The Devil Is in the Detail’: Russia Reacts to Trump-Kim Summit (siirryt toiseen palveluun)