Trump suuttui jälleen medialle: Valeuutinen on Yhdysvaltojen suurin vihollinen

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kokee kotimaansa median vähätelleen Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen historiallisen huipputapaamisen antia.

Trumpin ja Kimin huippukokous
Donald Trump esittelee allekirjoittamaansa asiakirjaa Singaporessa.
Donald Trump esitteli allekirjoittamaansa asiakirjaa Singaporessa tiistaina.Kevin Lim / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on suivaantunut maansa tiedotusvälineille ja syyttää jälleen tiettyjä medioita valeuutisoinnista.

Presidentti Donald Trump kirjoitti keskiviikkona Twitter-tililleen kipakan viestin, jonka kohteena oli erityisesti tv-kanava NBC ja uutiskanava CNN. Viesti lähti ilmoille vain tunteja sen jälkeen, kun Trump oli saapunut kotimaahansa Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin tapaamisesta Singaporesta.

– On hauskaa katsoa valeuutisia, erityisesti NBC:tä ja CNN:ää. Ne tekevät kaikkensa vähätelläkseen Pohjois-Korean kanssa saavutettua sopimusta. 500 päivää sitten he olisivat ”kerjänneet” tätä sopimusta, kun näytti, että sota puhkeaisi, Trump kirjoitti.

– Maamme suurin vihollinen on valeuutinen, jota typerysten on helppo levittää, presidentti totesi lopuksi.

Trump on raivoissaan tiedotusvälineille, joiden mukaan Trump antoi Pohjois-Korealle monia voittoja saamatta mitään vastineeksi.

Trump kertoi tiistaina Kimin tapaamisen jälkeen, että Pohjois-Korea sitoutuu tekemään töitä edetäkseen kohti täydellistä ydinaseriisuntaa. Lisäksi Yhdysvallat aikoo lopettaa sotaharjoitukset Etelä-Koreassa ja joukkojakin saatetaan vetää kotiin.

Yhdysvalloissa mediassa on paljon pohdittu, mitä Kim Jong-un lupasi vastineeksi. Se ei ole käynyt selville.

Trump ja Kim allekirjoittivat sopimusasiakirjan tiistaina Singaporessa maiden historiallisessa tapaamisessa.

Aiheesta muualla:

After meeting with North Korean dictator, Trump calls press America's 'biggest enemy' (siirryt toiseen palveluun)

Lähteet: AP