HS-gallup: SDP vahvistaa kärkiasemaansa

SDP, kokoomus ja keskusta ovat kärkikolmikko Helsingin Sanomien tuoreimmassa gallupissa. Keskustan kannatus on pysynyt lähes muuttumattomana.

puolueiden kannatus
Hakaniemen ympyrätalo
Henrietta Hassinen / Yle

Helsingin Sanomien tuoreen gallupin mukaan SDP on nyt ainoa puolue, jonka kannatus on yli 20 prosentissa, kertoo Helsingin Sanomien teettämä gallup. (siirryt toiseen palveluun)

Jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt, SDP keräisi gallupin mukaan 21,6 prosenttia äänistä. Toiseksi suosituin puolue on kokoomus, jonka kannatus on laskenut 19,7 prosenttiin. HS:n edellisessä gallupissa (siirryt toiseen palveluun) puolueen kannatus oli 20,5 prosentissa.

Kolmantena on keskusta 15,8 prosentilla. Sen kannatuksessa ei ole viime kuukausina juuri tapahtunut muutoksia.

Vihreille sen sijaan tuli laskua 0,7 prosenttiyksikköä edelliseen mielipidemittaukseen nähden. Vihreiden kannatus on nyt 13,5 prosenttia, ja luku on laskenut laskemistaan.

Viidentenä on vasemmistoliitto 9,2 prosentilla ja kuudentena perussuomalaiset tasan 8 prosentilla. Kummankin puolueen kannatus kasvoi hieman. RKP:n, kristillisdemokraattien ja sinisten lukemat pysyivät käytännössä samoissa lukemissa edelliseen gallupiin nähden. RKP:n kannatus on nyt 4,5 prosenttia, kristillisdemokraattien 3,9 prosenttia ja sinisten 1,7 prosenttia.

Helsingin Sanomien tuoreimman gallupin teki Kantar TNS touko-kesäkuussa. Tutkimukseen osallistui yli 2 400 ihmistä. Virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä suurimpien puolueiden kohdalla.