Suomalaismies pidätettiin Lontoossa terroriteosta epäiltynä – Suomen ja Britannian viranomaiset vaikenevat tapauksesta

Lontoon poliisi pidätti maanantaina 29-vuotiaan suomalaismiehen, jota epäillään terroristisen teon valmistelusta.

Terroristiepäillyt
Kulkuportteja Heathrow'n lentokentällä.
Terroristisen teon valmistelusta epäilty suomalaismies pysäytettiin Lontoon Heathrow'n lentokentällä sunnuntaina myöhään illalla.David Sims / AOP

Suojelupoliisi kertoo aloittaneensa yhteistyön Iso-Britannian suuntaan suomalaismiehen pidätyksen takia. Enempää se ei suostu asiasta julkisuudessa lausumaan.

– Olemme tietoisia tapauksesta ja teemme yhteistyötä brittiviranomaisten kanssa tapauksen selvittämiseksi, viestintäasiantuntija Verna Leinonen Suojelupoliisista kertoo.

Sekä Britannian että Suomen viranomaiset ovat niukkoja tiedotuslinjansa kanssa. Lontoon poliisi kertoo STT:lle, että se ei kerro tutkinnasta enempää kuin mitä keskiviikkona tiedotettiin.

Lontoon poliisi kertoi tuolloin pidättäneensä Suomen kansalaisen, jota epäillään terroristisen teon valmistelusta (siirryt toiseen palveluun). Pidätetty on 29-vuotias mies.

Mies pysäytettiin Lontoon Heathrow'n lentokentällä sunnuntaina myöhään illalla, kun hän oli menossa jatkolennolleen. Maanantaina mies pidätettiin ja vietiin säilöön Etelä-Lontoon poliisiasemalle.

Lontoon poliisin mukaan pidätys ei johdu lentokentällä tehdystä rikoksesta. Suomen kansalaisen saama pidätysmääräys vanhenee ensi sunnuntaina.

Uutista täydennetty 14.6.2018 klo 12:40 STT:n Lontoon poliisilta saamilla kommentteilla.

Lue lisää:

Lontoon poliisi pidättänyt Suomen kansalaisen epäiltynä terroristisen teon valmistelusta – ulkoministeriö vahvistaa pidätyksen